Možete li biti junak i deaktivirati “bombu” na vrijeme?

Na Reboot InfoGameru osim pregršt videoigara mogu se pronaći i zanimljive igre koje od igrača traže mnogo razmišljanja, rješavanja logičkih zadataka, ali i brzog donošenja odluka.

Martina Čizmić | 26.11.2017. / 08:11

Mind Blowing Box (Foto: ZIMO) (Foto: Zimo)

Koliko ste puta u filmovima gledali glavne junake koji se muče i preznojavaju dok pokušavaju deaktivirati bombu prije no što ona eksplodira? I sigurno ste u tom trenutku vikali na junaka da prereže neku žicu.

Upravo je takva scena iz filma Brzina potaknula mladog informatičara iz Ivanić Grada da osmisli igru koja svakog igrača može staviti u ulogu pirotehničara.

Marko Valjavec tako je osmislio igru "Mind Blowing Box". Kako sam kaže, to je kooperativna elektronska igra koja simulira deaktiviranje tempirane bombe.

Ideju za takvu igru dobio je nakon igranja videoigre "Keep Talking and Nobody Explodes", no takve virtualne igre, najčešće su namijenjene samo jednom igraču.

U slučaju "Mind Blowing Boxa", igrati može dvoje ili više igrača. Jedan je igrač operater koji mora deaktivirati bombu, ali nema nikakve upute. Drugi igrač (ili više njih), ima set uputa za deaktivaciju, no, ne vidi što se događa s "bombom" jer sjedi na suprotnoj strani stola. Cilj je u pola sata, deaktivirati bombu.

Mind Blowing Box (Foto: ZIMO) (Foto: Zimo)

Iako na prvi pogled djeluje jednostavno, cijela se igra sastoji od niza različitih komponenti koje su programirane tako da prilikom svakog pokretanja igre, izmiješaju redoslijed i način rada. Tako, ako vam je u prvom krugu za deaktivaciju trebalo prerezati crvenu žicu, u drugom krugu takav potez može vas stajati "života".

Da je igra zanimljiva i zabavna potvrđuju ovih dana i brojni igrači na Reboot InfoGameru koji su se okušali u rješavanju logičkih zadataka i deaktivaciji "Mind Blowing Boxa".

Valjavec ističe kako je igra namijenjena djeci od 12 godina na više, a s užitkom će ju odigrati i stariji igrači.

Kvalitetu igre prepoznali su i na Izložbi inovacija u Ivanić-Gradu gdje su "Mind Blowing Box" nagradili srebrnom plaketom.

Želite li se okušati u ovoj igri, navratite na Reboot InfoGamer i provjerite koliko ste dobri pod pritiskom. A ako ne stignete, trenutno traje Indiegogo kampanja u kojoj Valjavec pokušava skupiti dovoljno sredstava za proizvodnju ove igre, a putem koje možete dobiti svoj "Mind Blowing Box" nešto povoljnije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti