Iako iz Mozille kažu da verzija 8.0 koja se može preuzeti sa njihovog weba ne mora nužno biti finalna verzija, Conceivablytech kaže kako nije bilo promjena od RC verzije te kako je ova verzija sigurna i finalna.

Najznačajnije promjene kod novog Firefoxa 8.0 su tabovi u kojima će se kod vraćanja (restore) tabova učitati samo tab koji aktivan i to u novoj sesiji. Pomicanje taba sada će prikazati animiranu sličicu umjesto obične linije. Sigurnost korisnika je malo povećana pa će tako dodaci treće strane morati biti odobreni od strane korisnika, a tu je i novo pretraživanje korisnika Twittera.

Što se tiče Firefoxa 9 iz Mozille kažu kako će biti samo manjih ažuriranja glede preglednika no više će pažnje biti posvećeno mobilnoj verziji koja dobiva korisničko sučelje za fotoaparat a finalna će verzija imati sučelje za tablete.

Najveće promjene dobit će Firefox 10 koji će imati novi raspored tabova, te podršku za prijenos podataka sa Chromea kao što su bookmarks, cookies i povijest pregledavanja stranica no ta informacija još nije službeno potvrđena od strane Mozille.

Mozilla je očito dobro pripremila svoje verzije preglednika Firefoxa pa tako za 11 verziju planira drastično promijeni korisničko sučelje te home tab koji će u potpunosti ukloniti menu bar i prikazati ikone kao što su 'back' i 'forward'. Firefox 11 službeno će se objaviti 13. ožujka sljedeće godine.

Ukoliko želite imati najnoviju verziju Firefoxa 8.0, možete ju preuzeti na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju