Musk daje besplatan Tesla Model 3, evo što trebate učiniti

Osim besplatnog automobila, najbrži i najbolji mogu osvojiti i nekoliko desetaka tisuća dolara.

Martina Čizmić | 16.01.2019. / 09:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Gledate Tesline automobile i sanjate o danu kad ćete moći kupiti jedan takav? Elon Musk ima ponudu koju ne želite propustiti.

Odlučio je nekome dati automobil, Tesla Model 3. No postoji kvaka. Besplatni automobil odlazi u ruke osobe koja prva uspije hakirati računalni sustav tog automobila.

Natjecanje pod imenom "Pwn2Own" osmišljeno je kako bi se pronašle pogreške u internetskim preglednicima i računalnim programima, a ovo je prvi put da sudjeluje i netko iz automobilske industrije. Održava se u sklopu konferencije o računalnoj sigurnosti u Vancovueru, a osim Tesle sudjeluju i druge velike tvrtke poput Microsofta i VMwarea.

Osim automobila, nagrade za one koji se probiju u Teslin sustav iznosit će od 35 do 300 tisuća dolara, ovisno o načinu na koji se probiju odnosno ozbiljnosti sigurnosnoga propusta.

Tesla inače ima svoj program nagrađivanja osoba koje pronađu pogreške u njihovusustavu, a u posljednje su vrijeme povećali "nagrade" na nekoliko tisuća dolara.

Upravo takvo novčano nagrađivanje pomaže velikim tvrtkama da lakše pronađu i uklone pogreške iz svojih sustava i programa. U slučaju Tesle, kineska tvrtka Keen otkrila je sigurnosni propust koji bi hakerima omogućio da aktiviraju kočnice vozila bežičnom vezom. Za to otkriće, ali i još nekoliko manjih, upisani su u "Teslinu kuću slavnih".

Bit će zanimljivo vidjeti tko će dobiti automobil, a ako mislite da biste to mogli biti vaš vi, pročitajte pravila na službenoj stranici Zero Day Initiativea.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti