Musk ima novu ideju za platformu X koja se neće svima svidjeti

Nakon uvođenja cijelog niza novih opcija, Musk razmišlja o novim promjenama na platformi X.

Branimir Vorša | 07.03.2024. / 13:45

Elon Musk (Foto: Afp)

Na Konferenciji o tehnologiji, medijima i telekomunikacijama Morgan Stanleyja, Elon Musk je otkrio da njegova platforma X razmišlja o uklanjanju javne vidljivosti broja lajkova i prenošenja objava korisnika. Ta predložena promjena trebala bi ukolniti vidljive brojčane metrike angažmana korisnika i zadržati te informacije samo za kreatore objava.

Musk je također otkrio da je platforma X na putu da osigura odobrenje za licencu za prijenos novca u New Yorku, što je prekretnica koja ukazuje na širenje te platforme i na financijske usluge. Nakon što je kupio Twitter, sada preimenovan u X, Musk ga želi pozicionirati kao sveobuhvatnu aplikaciju, koja obuhvaća ne samo razmjenu poruka, već i bankarstvo te kupovinu.

Platforma X (bivši Twitter) Pripremite se: Opcija koja je bila rezervirana za Premium korisnike dolazi svima na platformi X

Muska javno vidljiva metrika objava "svrbi" otkako je kupio Twitter (pardon, X)

Mjerni podaci o angažmanu, poput lajkova i dijeljenih objava, bili su izvor kontroverzi za Muska otkad je postao vlasnik platforme X. Izvješća sugeriraju da je Musk pritiskao inženjere da manipuliraju algoritmima, povećavajući vidljivost njegovih objava na vremenskim crtama korisnika. Taj problem je eskalirao u veljači 2023. godine, kada je Musk navodno izbrisao objavu, označivši je "promašajem" u usporedbi s objavom predsjednika Joea Bidena na Super Bowlu, prijeteći da će otpustiti inženjerski tim ako taj problem potraje.

Brojna vrludanja

U lipnju se Musk suočio s optužbama za kršenje slobode govora otkazivanjem emitiranja filma koji je financirao Daily Wire, a kasnije je to odbacio kao "pogrešku" njegovog tima. U pokušaju da oživi prihode od oglašavanja u srpnju, najavio je 50-postotno smanjenje cijena oglasa na platformi X.

Diskretno ažuriranje pravila o privatnosti platforme u kolovozu dalo je X-u dozvolu za prikupljanje korisničkih otisaka prstiju, skeniranja mrežnice, prepoznavanja glasa i lica i drugog.

Elon Musk Musk će uskoro ugasiti svoj telefonski broj, a jasno je čime ga namjerava zamijeniti

Unatoč Muskovoj ranijoj namjeri da ukloni mogućnost 'blokiranja' korisnika, isključujući privatne poruke, ta se promjena nikada nije ostvarila, što je izazvalo zabrinutost pretplatnika, posebno onih koji su uključeni u usluge 'X Premium' od 8 dolara mjesečno, a koji su 'blokiranje' usporedili sa 'samoobranom' i pozivali se na svoja prava prema 2. amandmanu američkog Ustava.

Izvor: Daily Mail
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti