Musk ima novu poruku za oglašivače koji bojkotiraju platformu X i poprilično je jasna i nedvosmislena

Šef platforme X Elon Musk još je jednom vrlo jasno pokazao kako on ne bira riječi i nema dlake na jeziku prema nikome.

Branimir Vorša | 30.11.2023. / 15:04

Elon Musk (Foto: Afp)

Na konferenciji DealBook održanoj u srijedu, Elon Musk je, usred šala o sebi i svojim tvrtkama, govorio o zabrinutosti zbog svojih nedavnih antisemitskih postova na platformi X i potencijalnog utjecaja bojkota oglašivača.

Musk je, naizgled ispričavajući se, ali prkosan, koristio rječnik kojim je samo mogao odvratiti oglašivače od podrške njegovoj platformi. Ako će me netko pokušati ucjenjivati oglašavanjem, ucjenjivati me novcem, j*bite se. J*bite se. Je li vam to jasno? Nadam se da jest, poručio je na nimlo nedvosmislen način Musk.

Platforma X (bivši Twitter) Dok oglašivači ponovno napuštaju platformu X, Musk najavljuje tužbe

Izražavajući zabrinutost zbog potencijala bojkota oglašavanja da uništi platformu X, Musk se činio rezigniranim tom mogućnošću, prikazujući X kao mučenika protiv oglašivača. Mi ćemo nestati, a nestat ćemo zbog bojkota oglašivača, rekao je Musk.

Musk je pokušao riješiti posljedice svog ranijeg antisemitskog posta, priznajući svoju pogrešku i izražavajući žaljenje. Retrospektivno nisam trebao odgovoriti toj jednoj osobi, priznao je. Međutim, okrivio je medije što nisu adekvatno pokrili njegova pojašnjenja prije nego što se ispričao.

Unatoč pokušajima da objasni svoje postupke, Musk je zanijekao da je bio na "turneji isprike" i inzistirao na tome da njegov nedavni posjet Izraelu nije bio povezan s kritikama. Zadubio se u zamršeno objašnjenje svojih uvjerenja, sugerirajući teoriju zavjere koja uključuje njegovo uvjerenje da židovski narod financira ciljeve čiji je cilj njihovo "uništenje".

Jimmy Wales Osnivač Wikipedije kritizirao Muska: Platformu X preuzeli su luđaci i trolovi

Razgovor s Muskom na pozornici spomenute konferencije, karakteriziran vijugavim odgovorima, pokazao je njegov nonšalantan stav prema utjecaju njegovih postupaka na platformu X. Unatoč potencijalnom gubitku od 75 milijuna dolara do kraja godine i više od 100 brendova koji su zaustavile reklame, Musk je djelovao ravnodušno i kao da ga nije briga.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti