Musk najavio da bi prototip Teslina robota mogao biti gotov do kraja rujna

Na početku robot bi trebao obavljati jednostavne i ponavljajuće poslove, no s vremenom bi mogao obavljati teže fizičke poslove pa čak i ići u šoping.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.06.2022. / 15:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada je Musk tijekom prošlogodišnjeg AI dana najavio Teslinog humanoidnog robota, činilo se kako će proći dosta vremena prije nego vidimo Optimusa operabilnog i na nogama. No Musk ne gubi vrijeme i, ako ćemo vjerovati njegovoj posljednjoj objavi na Twitteru, već za nekoliko mjeseci mogli bi vidjeti prvi operativni prototip tog robota.

Slika nije dostupna Musk najavio velike stvari za sljedeću godinu: Počinje proizvodnja Cybertrucka, Roadstera i robota Optimus

Tesla AI Day #2 prvotno je trebao biti održan u kolovozu ove godine, no Musk je na Twitteru objavio kako će taj događaj malo pomaknuti na posljednji dan rujna. Ono što je naročito zanimljivo jest razlog pomicanja datuma. Naime, u Tesli užurbano rade na svom robotu te žele imati prototip do drugog AI dana, odnosno 30. rujna.

Još ranije izvršni direktor tvrtke i vjerojatni budući vlasnik Twittera najavio je kako žele započeti s proizvodnjom robota do 2023., tako da informacija o gotovom skorašnjem prototipu i ne bi trebala biti neko veliko iznenađenje, iako treba imati na umu kako se Muskove ideje često ostvare s velikim zakašnjenjem.

Također, početkom godina rekao je kako će Tesla razvoj robota staviti kao prioritet za 2022. i to ispred drugih proizvoda. Iako bi robot uskoro trebao biti finaliziran, od njega na početku ne treba očekivati previše. Naime, u prvoj fazi bit će programiran za jednostavne i ponavljajuće poslove, no s vremenom bi se njegove mogućnosti trebale proširiti.

Slika nije dostupna Musk je progovorio o očekivanja od Teslina robota, a objasnio je što smatra velikom prijetnjom civilizaciji

Ideja ekipe iz Tesle jest da će se u budućnosti njihov robot moći koristiti za brojne namjene, uključujući čak i obavljanje fizičkih poslova i odlazak u šoping. Ipak, do tog trenutka vjerojatno će proći još dosta vremena.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti