Musk odlučno poručuje: "Autonomija vozila mora i radit će bez povezanosti s internetom"

Musk je prve ideje o autonomnoj vožnji bez povezanosti s internetom predstavio zapravo još u trećem kvartalu 2020. godine, rekavši da za navigaciju po cestama to nije potrebno.

Branimir Vorša | 18.10.2021. / 15:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Teslini automobili, koji u sebi sadrže tehnologije autonomne vožnje kao što su FSD i Autopilot, za svoj rad u budućnosti neće trebati internet. On će im biti potreban tek za ažuriranje sustava. 

Šef Tesle Elon Musk naglasio je da autonomna vozila "moraju" raditi bez obzira na povezanost s internetom. No, to bi mnogima u automobilskoj industriji moglo zvučati kao novi izazov, obzirom na to da je do sad naglasak bio na konstantnu povezanost novih vozila s internetom, bez obzira na tehnologiju autonomne vožnje.

Slika nije dostupna Teslin sustav "potpuno samostalne vožnje" nije siguran? Šefica NTSB-a tvrdi da Tesla mora poraditi na njegovim "osnovnim problemima sigurnosti"

Iako je za neke oblike navigacije ili pozivanje robotaksija potreban internet, Musk smatra da bi sam čin vožnje trebao biti neovisan o tome je li vozilo povezano s internetom ili ne. Drugim riječima, autonomna vožnja trebala bi se fokusirati na senzore i kontrolu vozila u vožnji.

Autonomija mora i radit će bez povezanosti s internetom, poručio je putem svoje omiljene "oglasne ploče" Twittera najbogatiji čovjek na planetu.

 

 

Da bi automobil doista bio u potpunosti autonoman, ne bi se trebao oslanjati na vezu s internetom za kretanje i navigaciju. GPS sustav se može preuzeti i nadograditi putem infotainment sustava , no to ne znači da vozilo mora ovisiti o vezi s internetom da bi radilo u potpunosti autonomno.

Lei Jun (Foto: AFP) Xiaomi je ozbiljno zagrizao: Osniva odjel za razvoj autonomne vožnje i traži čak 500 stručnjaka

Slika nije dostupna Tesla povećava sigurnost pri korištenju autopilota

Musk je prve ideje o autonomnoj vožnji bez povezanosti s internetom predstavio zapravo još u trećem kvartalu 2020. godine, rekavši da za navigaciju po cestama to nije potrebno.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti