Musk posve otvoreno priznao: "Ne mogu se vidjeti da glasam za Bidena ovaj put"

Elon Musk distancira se od Bidena, signalizirajući političke promjene usred nezadovoljstva aktualnim američkim predsjednikom.

Branimir Vorša | 22.01.2024. / 11:53

Elon Musk (Foto: Afp)

U nedavnoj izjavi, Elon Musk, izvršni direktor SpaceX-a i Tesle, čvrsto je izjavio da ne podržava predsjednika Joea Bidena na nadolazećim predsjedničkim izborima u SAD-u 2024. godine. Musk, nekoć Bidenov pristaša, očito je prošao značajnu političku promjenu.

Izrazio je svoje nezadovoljstvo Bidenovim potencijalnim reizborom i n platformi X. Ne mogu se vidjeti da glasam za Bidena ovaj put, napisao je u odgovoru na jednu objavu korisnika, vezanu za njegov raniji intervju za CNBC i u kojem je Musk izrazio želju za "normalnom osobom sa zdravim razumom" kao sljedećim predsjednikom SAD-a.

Muskovi nedavni komentari stoga su svojevrsni nastavak osjećaja koje je izrazio u tom ranijem intervjuu.

Musk, koji je glasao za Bidena na predsjedničkim izborima 2020. godine, navodeći kao alternativu nedostatak održivosti Donalda Trumpa, kasnije je izrazio žaljenje zbog svoje odluke u svibnju 2021. godine. Ponovio je svoju sklonost "normalnom" predsjedniku u prosincu 2021. godine i predložio gornju dobnu granicu od 70 godina za kandidate za političke dužnosti.

Nedavno je Musk otvoreno podržao Republikansku stranku, čak je predložio guvernera Floride Rona DeSantisa kao idealnog predsjedničkog kandidata 2024. godine (DeSantis je sad ipak na kraju odustao od utrke za preedsjednika).

Muskovo nezadovoljstvo Bidenovom administracijom isplivalo je na površinu kada je isključen sa summita EV-a u Bijeloj kući u kolovozu 2021. godine, nagovještavajući moguću povezanost na Teslin otpor sindikatu zaposlenika. Osim toga, Musk se protivio poreznom planu oporezivanja milijardera američke Demokratske stranke.

Izvor: Benzinga

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti