Musk u novoj objavi upozorava na moć cenzure američke vlade: "Javnost još uvijek ne razumije čak ni djelić te moći"

Elon Musk se žali kako se suočava s nemilosrdnim napadima i pravnim bitkama nakon što je preuzeo Twitter te da se konstantno bori protiv cenzure.

Branimir Vorša | 17.02.2024. / 10:24

Elon Musk
Elon Musk (Foto: Afp)

U nedavnoj objavi na platformi X, šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk otkrio je izazove s kojima se on i njegove tvrtke suočavaju nakon njegovog preeuzimanja navedene platforme društvenih medija.

Javnost još uvijek ne razumije čak ni mali djelić moći cenzurno-vladino-industrijskog kompleksa. Kao što je bilo predviđeno, moje tvrtke i ja bili smo pod nemilosrdnim napadima u trenutku kada je cenzura ove platforme ukinuta. Koliko daleko će ići da me zaustave?, napisao je Musk u navedenoj objavi, u petak kasno nvečer.

Muskova objava bila je svojevstan odgovor na objavu podcast voditelja Davida Sacksa, koji je pak u svojoj objavi upozorio na stalne napore režimskih demokrata da potkopaju prava Amerikanaca na slobodu govora i slobodu od političkog progona. Musk se složio, sugerirajući da su njegovi politički protivnici tek na početku, osobito nakon presude suda u Delawareu kojom se poništava njegov paket odštete u Tesli od 56 milijardi dolara.

Nakon što je ranije tvrdio da je ugrozio svoj život, Musk se suočava s pravnim izazovima i negativnom medijskom pokrivenošću od preuzimanja bivšeeg Twittera (sada platforma X) za 44 milijarde dolara u listopadu 2022. godine. Musk je obećao da će iskorijeniti cenzuru na toj platformi, ali bojkoti oglašivača smanjili su prihod X-a, a administracija ameeričkog preedsjdnika Joea Bidena tužila je Muskov SpaceX zbog navodne diskriminacije izbjeglica pri zapošljavanju.

Biden je, odgovarajući na Muskovu kupnju Twittera, nagovijestio saveznu istragu protiv Muska i doveo u pitanje njegovu suradnju i tehničke odnose s drugim zemljama. Mislim da su suradnja i/ili tehnički odnosi Elona Muska s drugim zemljama vrijedni pažnje, poručio je Biden.

Pod prijašnjim vlasništvom, Twitter je bio optužen za pristranu cenzuru tijekom američkih predsjedničkih izbora 2020. godine. Musk je, otkrivajući interne dokumente, razotkrio umiješanost aameričke vlade u cenzuriranje govora u vezi s pandemijom COVID-19. Američka zastupnica Nancy Mace pohvalila je Muska što je otkrio da je Twitter u osnovi bio podružnica FBI-a, koja je cenzurirala stvarne liječničke glasove sa stvarnom stručnošću, što je dovelo stvarne američke živote u opasnost, jer nisu imali te informacije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti