Musk želi integrirati plaćanje u kriptovalutama nakon preuzimanja Twittera

Bude li Musk uspješan u integraciji kriptovaluta u Twitter, to će biti prvi put da će neka velika platforma društvenih mreža prihvatiti kriptovalute.

Branimir Vorša | 21.06.2022. / 12:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Preuzimanje Twittera od Elona Muska vrijedno 44 milijarde dolara još uvijek nije dovršeno, no šef Tesle, SpaceX-a i najbogatiji čovjek svijeta već govori o svojim planovima za tu platformu društvenih mreža. Poznat i kao veliki pobornik kriptovaluta, čini se da Musk planira integrirati kriptoplaćanja u Twitter.

Musk je nedavno održao svoj prvi zajednički sastanak sa zaposlenicima Twittera, gdje bi uskoro mogao uvesti kripto plaćanja na platformu za koja kaže da će maksimizirati korisnost usluge.

Musk ima za cilj maksimizirati korisnost usluge, koja uključuje prikladne načine plaćanja. Međutim, on je isto tako priznao problem neobuzdanih kripto prijevara na Twitteru.

Elon Musk na Twitteru Twitterovi investitori tuže Muska i Twitter zbog pokušaja preuzimanja: "Prekršio je cijeli niz zakona"

Osim toga, Musk je također predložio ideju da se korisnicima omogući da plaćaju provjere autentičnosti putem pretplatničkog proizvoda Twitter Blue, koji će tada biti rangiran iznad ostalih.

Otkazi, sloboda govora...

Musk je također govorio o drugim stvarima, poput potencijalnih otkaza, slobode govora i kriptoprijevara.

Što se moderiranja sadržaja tiče, on je ostao vjeran svojim prethodnim izjavama koje će ljudima omogućiti da govore najnečuvenije stvari sve dok su njihove izjave legalne.

Kada je u pitanju poslovna strana stvari, Musk želi više od milijardu korisnika, koji će podržati njegove ideje za Twitter. Također želi da tvrtka generira više novca putem oglašavanja, plaćanja unutar aplikacija i više značajki za kreatore.

Više kao WeChat

Elon Musk Od kada je najavio kupovinu Twittera za 44 milijarde dolara, Musk je izgubio 49 milijardi dolara

Također je spomenuo kako želi da platforma bude više nalik WeChatu, gdje korisnici u osnovi žive na aplikaciji jer ona kombinira društvene mreže, razmjenu poruka, pozive, igre i plaćanja, sve na jednom mjestu.

Još uvijek nema određenog plana kada će ili hoće li se njegov ugovor s Twitterom provesti, jer Musk traži više informacija od Twittera o broju lažnih korisničkih računa. Musk je isto tako u škripcu zbog pada na burzi, koji je smanjio vrijednost dionica Tesle i Twittera.

Korisnici Twittera već mogu plaćati proizvode i usluge korištenjem kriptovalute korištenjem usluge treće strane. No, ako Musk bude uspješan u integraciji kriptovaluta u platformu, to će biti prvi put da će neka velika platforma društvenih mreža prihvatiti kriptovalute.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti