MWC 2015: HTC, Huawei i Acer predstavili fitness narukvice

Najnovije fitness narukvice izmjerit će koliko ste kilometara prošli kroz dan i koliko kalorija potrošili i postati pravi fitness trener koji će iz svake aktivnosti izvući maksimum

Monika Nožić Monika Nožinić | 02.03.2015. / 11:44

MWC 2015: HTC, Huawei i Acer predstavili fitness narukvice

Najnovije fitness narukvice izmjerit će koliko ste kilometara prošli kroz dan i koliko kalorija potrošili i postati pravi fitness trener koji će iz svake aktivnosti izvući maksimum, pomoći vam da postignete zacrtane ciljeve, da budete aktivniji i živite zdravije.

Donosimo vam neke od pametnih fitness narukvica predstavljenih na ovogodišnjem Svjetskom mobilnom kongresu (MWC 2015) u Barceloni.

Jedan od predstavljenih proizvoda je i HTC Grip. Poznat kao HTC Petra, uređaj predstavlja fitness narukvicu koja izgleda poprilično solidno. HTC Grip dizajniran je ponajprije za profesionalne sportaše i fitness entuzijaste, ali se svakako preporučuje svima koji ozbiljno ulažu u svoj sportsko-rekreativni život. Grip je kombinacija HTC-ovih dizajnerskih ideja i Under Armour-ove sportske ekspertize. Nosivi uređaj pokreće UA Record platforma, a sportašima pomaže u praćenju navika spavanja i performansi tijekom vježbanja.

MWC 2015: HTC, Huawei i Acer predstavili fitness narukvice

Grip ima zakrivljeni AMOLED displej veličine 1.8 inča, opremljen je ugrađenom baterijom kapaciteta 100 mAh, koja traje do pet sati sa uključenim GPS-om. Kada se GPS isključi, Grip može izdržati do dva i pol dana na jednom punjenju. HTC Grip je kompatibilan sa Android i iOS uređajima, a u prodaji će se naći na proljeć, po cijeni od 199 dolara.

Prije točno godinu dana, Huawei je predstavio svoju prvu pametnu narukvicu Talkband B1, koja je stigla uz slušalice i bateriju kapaciteta 90 mAh koja je osiguravala šest dana korištenja. Ova je kompanija na MWC-u 2015, predstavila nasljednike Talkband B1 modela - Huawei Talkband B2 i N1 smartband uređaje. Huawei Talkband B2 je zapravo Bluetooh uređaj za praćenje aktivnosti sa poprilično velik broj fitness funkcija. Ima metalno kućište i omogućuje vam da promijenite narukvicu, a što se tiče hardvera, Talkband 2 dolazi sa 6-axis senzorom za poboljšanje detekcije pokreta, kao i baterijom koja može izdržati i do pet dana korištenja.

Talkband B2 automatski detektira vašu trenutnu aktivnost - spavanje, jogu, šetnju i slično. Ovu fitness narukvicu također možete povezati i sa Android i iOS uređajima, a dolazi sa stereo slušalicama koje omogućuju slušanje glazbe i ima 4 GB interne memorije. Informacije o cijeni, kao i o datumu početka prodaje ovih fitness narukvica još uvijek nisu poznate.

Nakon nekoliko telefona, kompanija Acer je na Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni predstavila i nadograđenu verziju svoje Liquid Leap pametne narukvice. Acer Liquid Leap+ komunicira sa Android, iOS i Windows uređajima pa ju možete povezati sa bilo kojim telefonom. Ova pametna narukvica dolazi sa 1-inčni OLED displej (rezolucije 128x32 piksela) sa touchscreen interfejsom.

Narukvica prati razne aktivnosti korisnika, kao što su broj prijeđenih koraka, potrošene kalorije ili aktivnosti u bazenu. Narukvica ima i IPX7 certifikat, može se koristiti i pod vodom, najduže pola sata i do 1m dubine. Baterija traje pet do sedam dana, a narukvica će će se uskoro naći u prodaji u Europi, po cijeni od 80 eura.

Foto: Phonearena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti