Na društvenoj mreži lažno tvrdio da je uspješan i bogat poslovnjak koji traži vezu, a onda od žrtve "posudio" 200 tisuća kuna

Policija još jednom upozorava da prilikom dopisivanja na društvenim mrežama, građani budu posebno oprezni.

Hina | 03.09.2021. / 12:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Zagrebačka policija prijavila je 45-godišnjaka koji se sumnjiči da je putem društvene mreže iskoristio povjerenje 53-godišnjakinje posudivši od nje 203.000 kuna na prijevaran način.

Policija sumnjiči 45-godišnjaka da je u lipnju, koristeći lažni profil na društvenim mrežama, započeo komunikaciju sa 53-godišnjakinjom lažno se predstavljajući kao uspješan i bogati poslovni čovjek koji traži ozbiljnu vezu.

Osumnjičeni je, dodaje policija, nastavio komunikaciju sa 53-godišnjakinjom putem drugih aplikacija, poziva i SMS poruka, pri čemu ju je nastavio održavati u zabludi te daljnjim lažnim prikazivanjem činjenica naveo da mu povjeruje kako su mu blokirani bankovni računi i da hitno treba posuditi novac za svoje osobne i poslovne potrebe.

Oštećena je lakomisleno povjerovala u njegovu lažnu priču, vjerujući da će joj novac vratiti te je 53-godišnjaku u devet navrata, od 16. lipnja do 29. srpnja 2021., posudila 203.000 kuna.

Policija precizira da je 53-godišnjakinja u dva navrata uplatila novac na bankovni račun poznanika 53-godišnjaka, dok je u sedam navrata u kovertama predala novac njegovom poznaniku, inače taksistu, koji mu je potom predavao novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 53-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti