Iako su mnogi negodovali kada je Mark Zuckerberg najavio izdvajanje Messengera iz Facebookove mobilne aplikacije, većini korisnika nije preostalo drugo nego preuzeti tu aplikaciju na svoje mobilne uređaje i nastaviti s dopisivanjem s (virtualnim) prijateljima preko posebne aplikacije, koja im je zauzela još dragocjenog prostora na telefonu.

Razlozi zbog kojih su se u Facebooku odlučili na ovaj korak, naravno, nisu bili zahtjevi korisnika ili bolje iskustvo korištenja, već stvaranje još jedne platforme na kojoj će se moći prikazivati oglasi, odnosno na kojoj će Facebook moći zarađivati.

Unutar Messengera već oko godinu i pol prikazuju se oglasi koji su smješteni između razgovora, a Facebook sada priprema jedan novitet koji se neće svidjeti većini korisnika. Naime, osim takvih statičnih oglasa unutar Messengera uskoro će se prikazivati i videooglasi koji će se automatski pokretati kada se prikažu na ekranu.

Iako bi neki nezadovoljni korisnici mogli najaviti bojkot Messengera i okretanje drugim aplikacijama za komunikaciju poput WhatsAppa, Vibera i sličnih, dosadašnje iskustvo s korisnicima Facebooka pokazalo je kako većina korisnika, usprkos nezadovoljstvu, ostaje vjerna Zuckerbergovoj mreži i njegovoj platformi za komunikaciju.

Što se Facebooka tiče, razlog zbog kojeg su se odlučili na ovu opciju je jasan – videooglasi su skuplji u odnosu na klasične oglase, pa možemo očekivati povećanje prihoda od oglasa unutar Messengera.

Iz ove kompanije ipak napominju kako će pratiti ponašanje korisnika i hoće li ih ovakvi oglasi negativno utjecati na iskustvo korištenja Messengera, a Stefanos Loukakos, koji je u Zuckerbergovoj kompaniji zadužen za vođenje oglašivačkog odjela Messengera kaže kako nisu primijetili nikakve promjene nakon uvođenja klasičnih oglasa, iako mu je jasno kako bi s videooglašavanjem situacija mogla biti malo drugačija.

Izvor: Recode
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju