Na Job Fairu svi traže posao, čak i ministri

Koliko je Job Fair popularan, najbolje govori činjenica da su "posao" došli tražiti i ministri.

Martina Čizmić | 15.05.2019. / 17:51

Dekan FER-a Gordan Gledec, rektor Damir Boras i ministar Marko Pavić (Foto: FER)

Fakultet elektrotehnike i računarstva domaćin je četrnaestog sajma poslova Job Fair. Najveći sajam poslova, koji je okupio 115 poduzeća i više od 2000 studenata u prvom danu, posjetili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić. Ministar je istaknuo kako je u vrijeme studentskih dana i on bio u organizaciji sajma poslova Job Fair te je izrazio zadovoljstvo jer projekt podržava sveučilišna zajednica.

"Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti", istaknuo je ministar Pavić. 

Sajam poslova Job Fair službeno je otvoren 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners i gostovanjem redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Redatelji su istaknuli kako su filmom htjeli odgovoriti na pitanje kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama.

"Na početku snimanja pokušali smo uključiti Facebook, Google i Twitter u raspravu, ali frustrirajuće je da tvrtke ne vjeruju da je javna rasprava o tom pitanju nužna. Facebook više nije mreža na kojoj dijelite fotografije s odmora. On je postao politička platforma. Zato odluka o tome što se objavljuje mora pasti na stručnjake, a ne na građane Trećeg svijeta", poručili su. 

115 poduzeća na Job Fairu

Cilj je Job Faira upoznati studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Ove godine čak 115 tvrtki traži studentske talente, a među njima su Infobip, Rimac Automobili i Facebook. Paula Franić, jedna od organizatorica sajma poslova, istaknula je kako Job Fair ove godine bilježi povećan interes poduzeća od čak 20 posto.

Job Fair na FER-u (Foto: FER)

"Studenti su u 9 sati već bili na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, tako da i ove godine očekujemo rast broja posjetitelja, kao i potencijalnih zaposlenja i praksi", istaknula je. 

Tijekom dva dana trajanja sajma studenti imaju priliku posjetiti  9 praktičnih radionica s temom tehnologije i razvoja proizvoda, a na 23 predavanja mogu se upoznati s najuspješnijim projektima poduzeća.

Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, ali i studenti društveno-humanističkih usmjerenja mogu pohraniti životopis u bazu Job Faira i predstaviti se poduzećima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti