Ponovno su se pojavile informacije o jeftinijem Galaxyju Z Fold

Mrežom kruže glasine oko Samsungovih planova za novu generaciju fleksibilnih uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.03.2024. / 09:55

Samsung
Samsung (Foto: Afp)

Samsung bi ovo ljeto trebao predstaviti novu generaciju svojih telefona sa savitljivim ekranima, a prema brojnim glasinama koje mjesecima kruže mrežom, čini se kako južnokorejska tvrtka namjerava promijeniti, odnosno prilagoditi svoju taktiku. Naime, pored novih generacija modela Galaxy Z Fold i Z Flip, ovog ljeta možemo očekivati i još jedan telefon, novi model iz serije Z Fold.

Samsung Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 Samsung predstavio novu verziju svojih preklopnih telefona: Evo što je novo i kad ih možemo očekivati u Hrvatskoj

Iako glasine kruže već duže vrijeme, zanimljivo je kako se one prilično razlikuju. Prema jednim izvorima, Samsung planira model Galaxy Z Fold 6 Ultra koji će imati još naprednije opcije, ali i, naravno, veću cijenu. Druge glasine koje su se također s vremenom pojavljivale na mreži, a ponovno kruže internetom ovaj tjedan, kažu kako Samsung ipak priprema drukčiju taktiku, s ciljem povećanja udjela na tržištu fleksibilnih uređaja, a to je - jeftiniji model Folda.

Kao što je poznato, Samsung je bio među prvim kompanijama koje su predstavile ovakav tip uređaja, a prvi su koraci bili izazovni te je prvi model obilježen problemima, no usprkos tome kompanija je na početku u potpunosti dominirala tržištem savitljivih telefona. Iako je broj prodanih uređaja sve veći, zbog sve jače konkurencije Samsung gubi udio na tržištu i nije teško zaključiti kako bi jeftiniji model mogao značajno povećati potražnju i prodaju modela iz serije Galaxy Z.

Načini na koje bi Samsung mogao smanjiti cijenu modela Z Fold nisu poznati, no spominje se nekoliko mogućnosti. Prvi je izbacivanje podrške za stylus, odnosno ekrana osjetljivog na dodir, što bi pojeftinilo proizvodnju uređaja. Također, Samsung bi na ovom telefonu mogao zamijeniti kameru smještenu ispod ekrana s klasičnom selfie kamerom, a spominju se i još neke mogućnosti uštede poput manje količine memorije i manje prostora za pohranu sadržaja (128GB umjesto 256GB).

  Apple logo Apple priprema prvi uređaj s fleksibilnim ekranom, no to neće biti telefon, ni tablet

Ovaj bi se telefon mogao prodavati kao Galaxy Z Fold 6 FE, pri čemu FE označava “fan edition” i riječ je o cjenovno prihvatljivijim verzijama Samsungovih top-modela, no koje i dalje imaju odlične specifikacije. Što se cijene tiče, spominje se kako bi model Galaxy Z Fold mogao stajati oko 1700-1800 dolara, tako da bi model FE trebao biti jeftiniji u odnosu na tu cifru.

Iz Samsunga, jasno, još ništa službeno nisu objavili te ćemo vjerojatno trebati sačekati još 4-5 mjeseci dok ne saznamo kakve su novitete pripremili s fleksibilnim uređajima ove godine.

Izvor: Tom`s Guide
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti