Na putu prema vrhu: Odlična prodaja Huaweijevih telefona

Huawei, koji ima velike ambicije na mobilnom tržištu, u šest tjedana isporučio je više od 2,6 milijuna telefona P9 i P9 Plus

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.06.2016. / 09:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je trenutno treća najveća mobilna kompanija s velikim ambicijama da za nekoliko godina prestigne Samsung i Apple i zauzme prvo mjesto na mobilnom tržištu. Kako bi privukli milijune novih korisnika i prodali više telefona od konkurenata, svima u ovoj kompaniji jasno je da moraju predstaviti fantastične pametne telefone koji će privući više pažnje u odnosu na trenutno dominantne uređaje na tržištu poput iPhonea i Galaxy modela. Iako su još jako daleko od tog cilja, čini se kako je Huawei na jako dobrom putu, što dokazuje velika potražnja za njihovim posljednjim flagship uređajima – P9 i P9 Plus.

Prema informacijama iz ove kompanije, u šest tjedana koliko su P9 i P9 Plus dostupni na tržištu, broj isporuka premašio je 2,6 milijuna, što su odlične brojke i predstavljaju porast od čak 130 posto u odnosu na prošlogodišnji model P8. Huawei je u prvom ovogodišnjem kvartalu isporučio 28,3 milijuna telefona, što predstavlja porast od čak 64 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a zahvaljujući velikoj potražnji za modelima P9 i P9 Plus, udio Huaweija na globalnom tržištu porastao je na 8,5 posto. Inače, ovi telefoni dolaze sa snažnim hardverom, a od konkurencije se razlikuju po dvije stražnje 12MP kamere (RGB i monokromatska) koje su razvili u suradnji s Leicom tako da su naročito zanimljivi korisnicima koje žele napredan smartphone s kojim će moći snimati odlične fotografije.  

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti