Na Shift dolaze vodeći stručnjaci iz Netflixa, Shopifya i Red Hata

U dva konferencijska dana na više od deset radionica, panel-diskusija i okruglih stolova biti će obrađeni najznačajniji developerski trendovi i predstavljena uzbudljiva tehnološka rješenja.

Martina Čizmić | 17.04.2018. / 12:17

Galerija

Shift konferencija, najveće regionalno okupljanje developera, objavila je službeni program ovogodišnjeg izdanja koji je prepun  zvučnih imena IT industrije. Svi će oni posjetiti Split od 31. svibnja do 1. lipnja 2018. godine i održati zanimljiva predavanja i radionice te tako s posjetiteljima podijeliti svoje znanje i iskustvo. 

Najavljen je dolazak Patricka Desjardinsa koji se može pohvaliti zavidnom 20-godišnjom karijerom u IT industriji. Patrick Dejardins je Senior Software Engineer u Netflixu i bivši inženjer tvrtke Microsoft na MSDN, Visual Studio Online i Microsoft Teamu. Njegovo područje interesa je web tehnologija još od početka 2000. godine. U posljednjem desetljeću, Patrick je napisao stotine blogova i izdao nekoliko knjiga pa će posjetitelji će imati prilike učiti iz njegovog bogatog iskustva.

Patrick Desjardins, Netflix (Foto:Shift) (Foto: Shift)

Patrick Dejardins još je jedan u nizu predavača koje dovodimo na Shift konferenciju, a kojima želimo inspirirati posjetitelje konferencije. Sudeći prema dosadašnjim prijavama, ponovno ćemo oboriti rekorde, jer već u ovom trenutku imamo više prijava nego što smo ih imali prošle, rekordne godine, izjavio je Ivan Burazin.

 

Primjer dobro usklađenog privatnog i poslovnog života ima Keyfer Mathewson, Front End Developer koji radi za Shopify, iz svog doma u Edmontonu u Kanadi. Prije Shopifya, Keyfer je radio za malu kanadsku dizajnersku agenciju koja je vodila tim razvojnih programera koji su izradili mnoge nagrađivane web stranice. Kada nije ispred svog računala, Keyfer voli duge šetnje sa svojom zaručnicom i kućnim ljubimcem, a također se aktivno bavi sportom i igra hokej ili se pretvara da je dobar u video igrama. Na Shiftu će održati predavanje pod nazivom: “Artificial Intelligence and Machine Learning in the browser“, kojim će predstaviti fundamentalne aspekte AI učenja.

Keyfer Mathewson, Shopify (Foto: Shift) (Foto: Shift)

Za kraj, neizostavno je spomenuti da će predavanje održati i Eric Scabell, Global Technology Evangelist Director u Red Hatu, a poznat je u programerskoj zajednici kao govornik, predavač, autor i stručnjak za bejzbol. U svojoj trenutnoj ulozi sudjeluje u definiranju, upravljanju i implementiranju na tržište integriranih rješenja za oblake koji prikazuju punu snagu Red Hatovog sveobuhvatnog portfelja i uspostavljenih visokih standarda u novim tehnologijama. Njegova zavidna pozicija u tvrtki omogućuje mu da podijeli svoju iznimnu stručnost Red Hatovih open source tehnologija i cloud computinga.

Eric Schabell, Red Hat (Foto: Shift) (Foto: Shift)

Red Hat svjetski je lider među tvrtkama posvećenima Open Source softveru i najveći distributer Linuxovih operativnih sustava. Čak 90 % tvrtki oslanja se na Red Hat rješenja. Od aviokompanija do banaka preko telekomunikacija i zdravstva, vrlo traženi Red Hat stručnjaci svakodnevno sudjeluju u rješavanju rutinskih i kriznih situacija, u najvećim svjetskim IT okruženjima i najvećim poslovnim izazovima. Posjetitelji konferencije imat će priliku poslušati Erica koji će u svom predavanju “How to Jump Start a Career in Open Source“ otkriti tajne open source tehnologija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti