Nagradni fond vrijedan 100 milijuna dolara: Najavljeno svjetsko prvenstvo u Fortniteu

Kvalifikacije počinju već ove jeseni, a vrhunac će biti prvi Fortnite World Cup, koji će se održati krajem 2019. godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.06.2018. / 14:37

Fortnite (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Fortnite je u manje od godinu dana od predstavljanja postao pravi gamerski fenomen koji je osvojio milijune ljudi – od djece i tinejdžera do slavnih sportaša, glumaca, glazbenika itd. Zahvaljujući uspjehu u ovoj igri, neki gameri mjesečno okreću milijune kuna, a iz Epic Gamesa (kompanije koja je razvila Fortnite) pohvalili su se s brojkom od čak 125 milijuna registriranih korisnika u manje od godinu dana.

Osim zbog zarazne igrivosti, pa čak i ovisnosti, Fortnite je popularan i zbog dostupnosti na brojnim platformama, a tijekom E3 sajma najavljen je dolazak ove igre i na Nintendov Switch.

Iz Epic Gamesa nedavno su objavili kako za sljedeću godinu pripremaju nagradni fond od čak 100 milijuna dolara za esport natjecanja iz Fortnitea te su ovog tjedna napokon objavili i neke detaljnije informacije oko turnira i nagrada. Tako su najavili Fortnite World Cup, odnosno svjetsko prvenstveno u Fortniteu koje će se održavati kroz brojne organizirane i online evente te velika organizirana natjecanja diljem svijeta.

Pristup ove kompanije esport natjecanju malo je drugačiji u odnosu na konkurenciju te kažu da će kvalifikacije za svjetsko prvenstvo biti bazirane isključivo na zaslugama, a ne na franšizama i popularnim timovima. To znači da će svi koji žele moći sudjelovati na ovim natjecanjima i moći će pobijediti na turnirima. Fokus će biti na igranje solo ili u parovima, no postojat će mogućnost natjecanja timova.

Kvalifikacije počinju već ove jeseni, a vrhunac će biti prvi Fortnite World Cup koji će se održati krajem 2019. godine. Trenutačno nije poznato koliko će gamera prisustvovati u finalu, odnosno kakva će biti pravila (hoće li prvo biti grupe pa pobjednici grupa idu u eliminacijsku fazu) te bi više informacija o pravilima, kao i o rasporedu turnira, trebali saznati uskoro.

Izvor: Epic Games
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti