Mora se priznati da smo uz rutinu današnjeg života često toliko zauzeti obavljanjem svakodnevnih obaveza da ne stignemo provjeriti email ili pročitati koju vijest na omiljenom portalu.

Rješenje u obliku trackpada koji se pričvršćuje na vaš nokat i na taj način olakšava upravljanje udaljenim uređajem dolazi s MIT-a, a na prvi pogled čini se da se radi o uređaju koji bi vrlo brzo mogao postati vrlo popularan među korisnicima. 

Ovaj ‘gadget’ korisnicima nudi lakšu interakciju s računalom pa tako prilikom kuhanja klizanjem prsta preko nokta, odnosno NailO-a možete prelistavati recepte na laptopu u blizini. Sam uređaj izrađen je od više slojeva - prvi koji se sastoji od kapacitivnog senzora prekrivenog tankim zaštinim slojem te sloj na poleđini u koji je upakirana baterija i sustav za slanje informacija o gestama putem Bluetootha. 

Uređaj prepoznaje nekoliko gesta, a kako sve točno funkcionira najbolje je objašnjeno u videu niže.

Tim koji stoji iza ovog funkcionalnog ‘gadgeta’ NailO planira predstaviti na nadolazećoj CHI 2015 konferenciji u Seoulu, tako da ćemo ograničenu seriju na tržištu vjerojatno ugledati početkom sljedeće godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju