Najbogatiji čovjek na svijetu: Analitičar tvrdi da bi bogatstvo Elona Muska moglo doseći nevjerojatnih bilijun dolara

Elon Musk jučer je prestigao Jeffa Bezosa i postao najbogatiji čovjek na svijetu, a jedan analitičar vjeruje kako je to samo prvi korak na putu prema bilijunu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.01.2021. / 10:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nekoliko godina Elon Musk činio se kao čovjek koji je na rubu - zbog problema s proizvodnjom Teslina Modela 3 često je spavao u uredu, tijekom jednog intervjua konzumirao je marihuanu (nakon čega je dionica Tesle pala 9 posto), a dio analitičara upozoravao je kako je njegova automobilska kompanija blizu bankrota. Od tada nije prošlo puno vremena, no zaista možemo upotrijebiti izraz da je svijet danas potpuno drukčije mjesto, a u takvom svijetu imamo novog najbogatijeg čovjeka na svijetu - Elona Muska.

Slika nije dostupna Jeff Bezos više nije najbogatiji čovjek na svijetu

Iako je, pogotovo u vremenu u kojem živimo, teško prognozirati budućnost, poznati investitor i milijarder Chamath Palihapitiya vjeruje kako će dionice Tesle u budućnosti samo rasti te je savjetovao investitore da podrže Muska i Teslu. U intervjuu za američke medije upitao je tko se želi kladiti protiv Muska, koji se konstantno dokazivao kao jedan od najvažnijih poduzetnika na svijetu. Naglasio je kako bi upravo Elon Musk u budućnosti mogao postati prvi svjetski bilijunaš. Prethodno smo mogli čitati predviđanja nekih analitičara da će, ako neka osoba postane teška bilijun dolara, to biti Jeff Bezos, no ne bismo se trebali iznenaditi ako tu cifru prvi dosegne Musk.

Palihapitiya je naglasio kako je još prije nekog vremena tvitao kako će prvi svjetski bilijunaš biti osoba koja će se boriti protiv klimatskih promjena, pri čemu je spomenuo Muska ili nekoga poput njega. Smatra kako je budućnost u čistoj i zelenoj energiji koja će omogućiti održivost svijeta, a upravo je Musk u “biznisu distribucije energije”, s naglaskom na održivost i zelenu energiju. Ta je industrija spremna za disrupciju te unutar infrastrukture za proizvodnju energije leže bilijuni dolara obveznica, kapitalnih udjela i vrijednosti, smatra analitičar.

Slika nije dostupna Musk ostvario plan u koji gotovo nitko nije vjerovao: Tesla proizvela pola milijuna automobila u jednoj godini

Da bi Muskovo bogatstvo doista doseglo tu nevjerojatnu cifru, trebat će još puno vremena jer trenutačno je daleko od bilijuna i težak je “samo” oko 186 milijardi dolara.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti