Najbolja je ona tehnologija koja je nevidljiva, a ispunjava sve potrebe

Prošla su vremena kad su hotelijeri i iznajmljivači gostima nudili samo smještaj. Danas je važno otići i korak dalje.

Martina Čizmić | 27.09.2024. / 16:30

Aminess Avalona Camping Resort (Foto: A1 Hrvatska)

Hrvatska je diljem svijeta poznata ne samo po svojim sportskim uspjesima, već i po predivnoj prirodi i turističkim destinacijama. No, iako su posljednjih godina pojedine destinacije privukle velik broj posjetitelja zahvaljujući filmovima i serijama koje su se tamo snimale, to nije dovoljno da se goste i zadrži ili privuče da ponove posjet. 

I dok možemo raspravljati o tome što sve turističke zajednice i iznajmljivači rade kako bi zadržali goste, činjenica je da je u današnje vrijeme jedna od ključnih stvari dobra telekomunikacijska infrastruktura - bilo da se radi o optičkom internetu ili mobilnoj mreži. 

Stoga ne iznenađuje da je upravo informatička infrastruktura postala ključna za one iznajmljivače koji svojim gostima žele ponuditi bolju uslugu. Iako je A1 Hrvatska poznat kao telekomunikacijski operator, unutar tvrtke, njihov ICT odjel razvija i poslovna rješenja za pojedine industrije. 

Jedno takvo rješenje razvili su i za Aminess Avalona Camping Resort, kamp i glamping smještaj na otoku Pagu. Tijekom dvije godine, koliko je resort bio u izradi, stručnjaci iz A1 Hrvatska blisko su surađivali s investitorom na ovom 55 milijuna eura vrijednom projektu, ne bi li razvili i implementirali rješenje koje će biti ne samo zadovoljavajuće za investitora i goste kad se kamp otvori, već i koje je moguće dodatno nadograđivati u budućnosti. 

Kako je istaknuto prilikom predstavljanja ovog projekta, A1 Hrvatska je pružila uslugu izgradnje i implementacije sveobuhvatne tehnološke infrastrukture koja uključuje napredna rješenja za povezivanje, sigurnost i zabavu. Ključni elementi ovog projekta su dovođenje optičke mreže do samog područja resorta, WiFi mreža koja pokriva cijeli resort, napredni sustav video nadzora, audio-video sustav, ali i izgradnja server sobe koja je srce cijelog sustava. Da bi se pokrio baš svaki dio resorta, razvučeno je oko 80 kilometara kablova, što optičkih, što bakrenih.

 Istaknuto je i kako je svima bilo najvažnije da tehnologija koja je implementirana u resortu ne bude napadna i odmah vidljiva, već da se uklopi u cjelokupno iskustvo. Zato je cjelokupna ICT infrastrukutura dovedena do svake parcele i kućice te smještena u ormarić u kojem se nalaze i ostali priključci. Na taj način je dostupna gostima za korištenje, ali i zaposlenicima resorta za bilo kakve popravke, bez uznemiravanja gostiju. 

Rješenja za hospitality industriju ključna su za postizanje konkurentske prednosti u sve zahtjevnijem turističkom sektoru, omogućujući objektima poput Aminess Avalona Camping Resorta da se pozicioniraju kao vodeći u pružanju vrhunskog korisničkog iskustva, istaknuli su iz A1 Hrvatska.

Brz i stabilan WiFi i ostala napredna tehnološka rješenja ključni su, uz vrhunsku uslugu, za potpuni doživljaj bezbrižnog odmora. Kombinacijom luksuznog smještaja i modernih tehnologija ispunjavamo očekivanja i najzahtjevnijih gostiju koji s nama ostvaruju istinsko iskustvo 5 zvjezdica, dodala je Tatjana Glamatović, direktorica Aminess Avalona Camping Resorta. Stoga u resortu planiraju dodatne investicije poput solarne elektrane, koja bi im omogućila energetsku neovisnost, ali i sustav pametnog gospodarenja otpadom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti