Najbolji savjet ove mlade poduzetnice stane u samo dvije riječi

Mladim je ljudima u današnje vrijeme teško razmišljati o budućnosti, no ovaj bi vam savjet mogao olakšati buduće donošenje poslovnih, ali i životnih odluka...

Monika Nožić Monika Nožinić | 14.07.2016. / 09:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sjajna Liz Wessel ima samo 26 godina i već je vrlo uspješna mlada poduzetnica.

Nakon dvogodišnjeg radnog iskustva u Googleu, Liz je osnovala vlastiti startup pod nazivom WayUp, stranicu koju stotine tisuća studenata koristi kako bi pronašli posao u kompanijama kao što su Microsoft, Uber, The New York Times, Disney i Google.

Wessel, izvršna direktorica vlastitog startupa veći dio svog uspjeha pripisuje jednom savjetu koji uvijek voli dati mladima u ranim dvadesetima: "Reci DA".

"U dvadesetima otkrivate tko ste i što ste, stoga se nemojte bojati riskirati, putovati i isprobavati nove stvari. Ja kažem "da" svakom novom projektu i novim mogućnostima i to mi se svaki put do sada isplatilo", objašnjava Liz.

Njen drugi najbolji savjet glasi: "Ne trčite za novcem nego za srećom".

Liz navodi da su dvadesete odskočna daska za ostatak života:

"Trebali biste biti usmjereni na pronalazak posla/karijere koju stvarno želite i u kojoj ćete uživati. Ja, primjerice, imam nekoliko prijatelja koji su nakon studija radili u financijama samo zato što su znali da je to posao u kojem mogu dobro zarađivati. Danas više nitko od tih prijatelja više ne radi taj posao, osim onih koji su od samog početka u financijama našli svoju strast."

"Što se više "zakopate" u određeno područje, to vam je teže iz njega izaći i promijeniti posao pa zato što ranije počnite raditi ono što volite", zaključuje Liz.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti