Najveća promjena dosad: Apple priprema iPhone sa savitljivim ekranom

Na razvoju ovakvih ekrana surađivat će s LG-jem, no do prvog takvog iPhonea trebamo sačekati još tri godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.10.2017. / 13:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je prošlog mjeseca predstavio iPhone X, model kojim su obilježili deset godina od predstavljanja prvog modela iPhonea te je ovaj uređaj donio najveće promjene dosad. Dok čekamo da se ovaj uređaj pojavi na tržištu, što će biti početkom studenog (iako brojne informacije govori da Apple ima problema s proizvodnjom te će potražnja biti puno veća od ponude pa će se jako mali broj ljubitelja ove kompanije uspjeti dokopati desetke tijekom studenog), na internetu već možemo pročitati glasine o još jednom velikom novitetu koji Apple priprema za svoje telefone. Naime, prema glasinama južnokorejskih medija, ova kompanija namjerava surađivati s LG-jem na razvoju telefona sa savitljivim ekranima. Trenutno nema nikakvih dodatnih informacija o iPhoneu sa savitljivim ekranom, osim da ga Apple navodno ne namjerava predstaviti prije 2020. godine.

Ako su ove glasine istinite, to će zaista biti najveća promjena na Appleovim telefonima dosad, no to vjerojatno neće biti nikakav novitet jer Apple neće biti prva kompanija koja će predstaviti ovakav savitljivi smartphone. Kao što je poznato, Samsung već nekoliko godina razvija savitljive ekrane i njihov prvi pametni telefon koji će iskoristiti ovu tehnologiju možemo očekivati već sljedeće godine. Savitljivost ekrana, odnosno telefona donijet će brojne nove mogućnosti telefonima – npr. za telefoniranje i slanje poruka može se koristiti preklopljen ekran koji ne zauzima previše mjesta u džepu, a kada se želi koristiti za čitanje ekran se može otvoriti i koristiti kao telefon s velikim ekranom ili tablet.

Na ekranu za iPhone X Apple je surađivao upravo sa Samsungom te je Samsung Display zaslužan za OLED ekrane desetke, no u slučaju savitljivih ekrana Apple želi smanjiti ovisnost od najvećeg konkurenta na mobilnom tržištu i koristiti LG-jeve ekrane. Ipak, kako je do eventualnog predstavljanja ovakvih modela iPhonea ostalo još tri godine, sigurno ćemo se naslušati još brojnih glasina oko Appleovih planova vezane uz telefone i iPhone sa savitljivim ekranom.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti