Nakon 3 godine napokon je dobio plaću: Za cijelu 2018. isplaćeno mu je manje od 10 kuna

Nakon tri godine tijekom koje nije dobio niti centa, izvršni direktor Twittera za cijelu 2018. godinu dobio je 1,40 dolara, odnosno ako preračunamo u kune – manje od 10 kuna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.04.2019. / 11:43

Jack Dorsey (Foto: AFP)

Jack Dorsey 2015. vratio se na čelo Twittera, kompanije i društvene mreže koja prolazi kroz turbulentne godine. Iako Twitter kao servis ima iznimno velik utjecaj i njime se koriste brojne poznate osobe za komunikaciju – od Donalda Trumpa preko brojnih drugih političara, sportaša, glazbenika i slično, kompanija nikada nije uspjela riješiti problem slaboga porasta broja korisnika te monetizacije svog utjecaja.

Lažne vijesti (Foto: Getty Images) Facebook i Twitter morat će objavljivati isprike zbog lažnih vijesti?

Otkad se vratio pa do prošle godine, Jack Dorsey nije primio niti centa za svoj rad u kompaniji, no razlog nije u problemima s poslovanjem, već je tako htio pokazati svoju posvećenost kompaniji i vjeru u dugoročnu vrijednost i potencijal Twittera. Prošle godine, stvari su se malo (ali zaista malo promijenile) te je izvršni direktor Twittera napokon dobio novac od kompanije kojom upravlja, a na račun mu je sjelo – 1,40 dolara. Ne 1,40 milijuna dolara, nego zaista jedan dolar i 40 centi, što je, ako preračunamo u kune, manje od 10 kuna – u većini hrvatskih kafića s tim novcem ne bi mogao kupiti ni kavu s mlijekom.

Ta cifra, naravno, nije nasumično izabrana jer je, kada se vratio u kompaniju, broj znakova koji su se mogli objaviti u jednom tvitu iznosio 140, dakle plaćen mu je po jedan cent za svaki znak koji se mogao objaviti unutar jedne objave na ovoj mreži.

Ljutnja Upozorenje korisnicima popularne društvene mreže: Ne nasjedajte na novu prijevaru!

Dorsey ne ovisi o plaći u ovoj kompaniji te je "težak" više od 5 milijardi dolara, a nije ni prvi ni posljednji CEO koji za svoju poziciju ne dobiva plaću – npr. isto je radio Steve Jobs, a takav način poslovanja prakticiraju i Sergey Brin, Larry Page, Larry Ellison i drugi. Pored 1,40 dolara koje je zaradio od Twittera, prošle godine prodao je dionice Squarea i u džep stavio 80 milijuna dolara, tako da mu "prava" plaća od Twittera u biti nije potrebna.

Izvor: Sputnik News

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti