Jack Dorsey 2015. vratio se na čelo Twittera, kompanije i društvene mreže koja prolazi kroz turbulentne godine. Iako Twitter kao servis ima iznimno velik utjecaj i njime se koriste brojne poznate osobe za komunikaciju – od Donalda Trumpa preko brojnih drugih političara, sportaša, glazbenika i slično, kompanija nikada nije uspjela riješiti problem slaboga porasta broja korisnika te monetizacije svog utjecaja.

Lažne vijesti (Foto: Getty Images) Facebook i Twitter morat će objavljivati isprike zbog lažnih vijesti?

Otkad se vratio pa do prošle godine, Jack Dorsey nije primio niti centa za svoj rad u kompaniji, no razlog nije u problemima s poslovanjem, već je tako htio pokazati svoju posvećenost kompaniji i vjeru u dugoročnu vrijednost i potencijal Twittera. Prošle godine, stvari su se malo (ali zaista malo promijenile) te je izvršni direktor Twittera napokon dobio novac od kompanije kojom upravlja, a na račun mu je sjelo – 1,40 dolara. Ne 1,40 milijuna dolara, nego zaista jedan dolar i 40 centi, što je, ako preračunamo u kune, manje od 10 kuna – u većini hrvatskih kafića s tim novcem ne bi mogao kupiti ni kavu s mlijekom.

Ta cifra, naravno, nije nasumično izabrana jer je, kada se vratio u kompaniju, broj znakova koji su se mogli objaviti u jednom tvitu iznosio 140, dakle plaćen mu je po jedan cent za svaki znak koji se mogao objaviti unutar jedne objave na ovoj mreži.

Ljutnja Upozorenje korisnicima popularne društvene mreže: Ne nasjedajte na novu prijevaru!

Dorsey ne ovisi o plaći u ovoj kompaniji te je "težak" više od 5 milijardi dolara, a nije ni prvi ni posljednji CEO koji za svoju poziciju ne dobiva plaću – npr. isto je radio Steve Jobs, a takav način poslovanja prakticiraju i Sergey Brin, Larry Page, Larry Ellison i drugi. Pored 1,40 dolara koje je zaradio od Twittera, prošle godine prodao je dionice Squarea i u džep stavio 80 milijuna dolara, tako da mu "prava" plaća od Twittera u biti nije potrebna.

Izvor: Sputnik News

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju