Nakon što su Poljska i Bugarska odbile plaćati plin u rubljima, ruski energetski div Gazprom odlučio je obustaviti sve isporuke plina tim zemljama. Dok Ukrajinci govore da je to potez s kojim Rusija ucjenjuje EU oko energije, iz Kremlja su komentirali kako je to samo posljedica “nezapamćenih neprijateljskih poteza” koji su povučeni protiv Rusije.

Na ovu najavu prekida isporuke plina reagirao je i hakerski kolektiv Anonymous koji od početka ruske invazije na Ukrajinu pokušava dati svoj doprinos u ovom sukobu. Oni to rade na svoj način - hakiranjem i objavom ruskih tajnih dokumenata, a među inim, već im se na virtualnom nišanu našao i Gazprom, odnosno ruska kompanija Gazprom Linde Engineering koja je nastala suradnjom Gazproma i Lindea.

Anonymous Hakeri nastavljaju s virtualnim ratom: Na udaru Anonymousa našao se i Gazprom

Anonymous su se nedavno dokopali velike količine podataka te kompanije te su objavili 768 tisuća njihovih mailova. U novoj objavi na Twitteru, iznad informacije o Gazpromovom prekidu isporuke plina napisali su kako sada imaju još veću metu na svojim leđima.

Što će konkretno napraviti, tek ćemo vidjeti, no jasno je kako tijekom sljedećih dana možemo očekivati hakerske napade na tu kompaniju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju