Nakon prekida pregovora s Microsoftom, Discord dogovorio suradnju sa Sonyjem

Komunikacijska platforma Discord ponajviše je popularna među gamerima, a od sljedeće godine putem nje će komunicirati korisnici PlayStationa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.05.2021. / 15:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sredinom ožujka mediji su se raspisali o još jednoj potencijalnoj Microsoftovoj akviziciji teškoj čak 10 milijardi dolara. Iako tada službeno ništa nije bilo potvrđeno, prema pisanju nekih tehnoloških medija činilo se prilično sigurnim da će Microsoft preuzeti Discord. Riječ je o komunikacijskoj platformi koja je naročito popularna među gamerima, no u posljednje vrijeme masovno se koristi i u krugovima nepovezanim s videoigrama. Ova je platforma zanimljiva jer, osim tekstualne, omogućuje i video i glasovnu komunikaciju, čime je i Discord jedan od konkurenata jedne od najpopularnijih aplikacija u posljednje vrijeme Clubhouse.

Slika nije dostupna Ništa od preuzimanja teškog više od 10 milijardi dolara: Discord prekinuo pregovore s Microsoftom

No kako smo nedavno objavili, ono što se činilo skoro kao gotova stvar na kraju se ipak nije ostvarilo te je, umjesto preuzimanja od strane Microsofta, Discord nastavio svojim putem, a razmišljanja osnivača kompanije bila su usmjerena prema izlasku na burzu. Razlozi prekida pregovora s Microsoftom nisu poznati, no pokazalo se kako je Discord u isto vrijeme pregovarao i sa Sonyjem. Osim što je japanska tvrtka investirala “manji iznos” u Discord, postigli su sporazum o integraciji ove komunikacijske platforme u PlayStation Network.

Naš je cilj povezati iskustva Discorda i PlayStationa na konzolama i mobilnim uređajima počevši od sljedeće godine i time prijateljima, grupama i zajednicama omogućiti druženje, zabavu i jednostavniju komunikaciju dok zajedno igraju videoigre, komentirao je prvi čovjek PlayStationa Jim Ryan ovu suradnju.

Još prije mjesec dana čitali smo o integraciji Discorda u Microsoftovu platformu Xbox, no umjesto toga od početka sljedeće godine putem Discorda komunicirat će korisnici Sonyjeve konkurentske platforme.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti