Dok Facebook proživljava najteže dane od osnivanja kompanije, tj. društvene mreže i našao se na udaru kritika i političara i korisnika, iz Instagrama (kompanije koja je također dio Facebooka) jučer su objavili kako će poslušati korisnike i napraviti neke promjene koje milijuni korisnika ove mreže traže već neko vrijeme.

Nakon što je Instagram 2016. promijenio algoritam te su se objave, umjesto kronološkim redom, počele prikazivati po redoslijedu koji je odredio algoritam ove mreže, veliki broj korisnika izrazio je nezadovoljstvo jer više nisu mogli pratiti posljednje objave te su zbog tih promjena propustili brojne fotografije svojih prijatelja i profila koje prate.

Prije nekoliko tjedana na mreži se počelo šuškati kako u Instagramu razmišljaju o novoj promjeni algoritma s kojim bi vratili stvari na staro stanje i omogućili prikazivanje objava po kronološkom redu, a u objavi na blogu iz ove su kompanije potvrdili kako trenutno rade na takvim promjenama. No čini se kako se korisnicima i dalje neće sve objave prikazivati prema kronološkom redu, već će promjena algoritma omogućiti prikazivanje više novijeg sadržaja na vrhu feeda.

Čini se kako je ovo neka vrsta kompromisa između želja Instagrama i samih korisnika, a osim ove promjene, Zuckerbergova kompanija testira i još jedan novitet – tipku "nove objave". S pomoću te opcije korisnici će sami odlučiti kada žele novo učitavanje objava na Instagramu – npr. danas kada pregledavate sadržaj na toj mreži i izađete iz aplikacije kako biste poslali poruku ili pogledali novosti na Facebooku, kada ponovno pokrenete Instagram, automatski će se učitati nove objave.

Ako ova opcija zaista postane dostupna, korisnici će sami odlučiti kada žele ponovno učitavanje novog sadržaja te će imati vremena pogledati i starije objave na ovoj mreži prije nego što kliknu opciju ponovnog učitavanja sadržaja.

Prilikom objave ovih noviteta koje pripremaju iz Instagrama su poručili kako je njima cilj biti najbolje mjesto za dijeljenje i povezivanje ljudi i interesa koji su ljudima važni te su najavili kako će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci objaviti više informacija o poboljšanjima koje pripremaju na feedu.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju