Naučio voziti na YouTubeu: Osmogodišnjak ukrao ocu automobil i otišao u McDonald`s

Cijelo je vrijeme poštivao ograničenje brzine i prometne znakova te tijekom vožnje nije počinio niti jedan prekršaj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.04.2017. / 09:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Internet je prepun edukacijskih videozapisa i online tečajeva putem kojih možemo naučiti gotovo sve, no za neke stvari, poput učenja vožnje automobila, sam internet nije dovoljan te je potrebna i praksa. No, primjer iz američke savezne države Ohio pokazao nam je da su putem interneta i bez prakse može naučiti i voziti automobil. Prema informacijama objavljenim na Foxu, jedan je osmogodišnjak, kada su njegovi roditelji zaspali, sjeo u očev automobil i sestru odvezao u McDonald`s udaljen oko kilometar i pol od njihove kuće.

On je u automobilu stajao jer inače ne bi mogao doseći papučice gasa, kvačila i kočnice, a šokirani svjedoci koji su vidjeli ovog dječaka za volanom kažu kako je cijelo vrijeme poštivao ograničenje brzine i prometne znakova te tijekom vožnje nije počinio niti jedan prekršaj. Iako je put bio relativno kratak, dječak je bez problema prošao preko pruge i kroz raskrižje, a ljudi koji su ga vidjeli u automobilu odmah su pozvali policiju. Dok je policija stigla u McDonald`s dječak i njegova sestra već su pojeli hamburger, a u McDonald`su ih je vidio i obiteljski prijatelj koji je odmah obavijesti dječakovog djeda i baku.

Jacob Koehler, policajac koji je prvi došao u McDonald`s rekao je za Fox 8 News kako mu je dječak rekao da je naučio voziti automobil gledajući videozapise na YouTubeu. Ovaj slučaj može biti poruka svim roditeljima da budu iznimno oprezni i skrivaju ključeve automobila od djece jer ovog puta samo srećom nitko nije ozlijeđen i izbjegnuta je potencijalno velika tragedija.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti