Ne odustaju: G20 će nastaviti s naporima da se ograniči porast temperature na 1,5 Celzijevih stupnjeva

Deklaracija čelnika pozvala je delegate na tekućem COP27 u Egiptu da hitno pojačaju napore na samitu u vezi s prilagodbom klimatskim promjenama.

Hina | 16.11.2022. / 08:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svjetski čelnici na samitu G20 na Baliju u srijedu su se složili da će nastaviti s naporima da ograniče porast globalnih temperatura na 1,5 Celzijevih stupnjeva, uključujući ubrzanje napora za postupno smanjenje korištenja ugljena.

Vrućina, ilustracija Najtopliji u posljednjih 30-ak godina: Listopad 2022. oborio je rekorde u Europi, Kanadi, Sibiru...

Odlučni smo nastaviti s naporima da ograničimo porast temperature na 1,5 Celzijevih stupnjeva, navodi se u izjavi objavljenoj na kraju samita. To će zahtijevati znatne i učinkovite akcije, kao i predanost svih zemalja.

Deklaracija čelnika, objavljena nakon summita na indonezijskom otoku Baliju, pozvala je delegate na tekućem COP27 u Egiptu da hitno pojačaju napore na samitu u vezi s prilagodbom klimatskim promjenama.

Plinski kompresor Istjecanje metana dodatno ubrzava globalno zatopljenje

Također se spominje potreba da se ubrzaju napori prema postupnom smanjenju korištenja energije ugljena, u skladu s nacionalnim okolnostima i prepoznajući potrebu za potporom prema pravednim prijelazima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti