Nema vraćanja na staro: Šef Applea objasnio što ga je impresioniralo tijekom posljednjih mjeseci

Šef Applea pridružio se pohvalama radu od kuće - pokazalo se da je posao moguće raditi i virtualno te vjeruje kako će dio zaposlenika s takvom praksom nastaviti i nakon pandemije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.09.2020. / 10:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošli tjedan Apple je predstavio nove gadgete - dva nova modela Apple Watcha, novi iPad i iPad Air, a korisnike svojih uređaja razveselili su i novim verzijama operativnih sustava. Zanimljivo je, naglasio je jučer u razgovoru za medije prvi čovjek kompanije Tim Cook, da su svi ti novi gadgeti, kao i novi softver, napravljeni bez kašnjenja unatoč činjenici da je većina zaposlenika radila od kuće.

Slika nije dostupna Stiže i jeftiniji sat: Apple predstavio novu generaciju Apple Watcha i nove modele iPadova

Na Bloombergu kažu kako je Cook impresioniran sposobnošću zaposlenika da rade s udaljenog mjesta te, kada je posao u pitanju, ne vjeruje da će se Apple vratiti na staro. S obzirom na to kakva je situacija s koronavirusom u svijetu, jasno je kako mnoge kompanije i dalje ustraju na radu od kuće (naravno, za zanimanja koja je to moguće), no jednom kada se situacija vrati u prijašnje stanje, ne treba očekivati da će se svi zaposlenici vratiti u urede. Nakon iskustva iz proteklih nekoliko mjeseci, u isto je uvjeren i Tim Cook. On se sada uvjerio da se posao može odlično obavljati i virtualno te, iako će se dio zaposlenika u potpunosti vratiti u urede, neki će nastaviti s hibridnim radom (dio u uredu, dio će raditi od kuće), dok će neki u potpunosti prebaciti posao u kućni ured.

Oko 10 do 15 posto zaposlenika već se vratilo u Appleove urede, a vjeruje kako će se većina njih vratiti u kampus tijekom sljedeće godine (očigledno Cook očekuje da će do tada pandemija popustiti - imunitetom krda ili pojavom cjepiva). Ipak, svjestan je da stvari nisu iste ako osobe nisu u uredima jer se s druženjima i zajedničkim sastancima potiče kreativnost među zaposlenicima, zbog čega se hibridni model rada čini boljim.

Slika nije dostupna Korisnici iPhonea godinama su čekali ovu opciju, a sad je napokon dostupna i možete je koristiti odmah

Dok je Cook pun hvale za udaljeni rad, šef Netflixa Reed Hastings nedavno je rekao kako je rad od kuće negativan, a s njim se slaže i Jamie Dimon iz JP Morgan Chase & Co, koji je upozorio na dugotrajne štete za zaposlenike ako se uskoro ne vrate u urede.

Izvor: Bloomberg
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti