Neobjašnjiv pomor ptica u ruskom gradu poznatom po velikoj nuklearnoj elektrani: "Sve su ptice pomrle i na početku TV serije Černobil"

Društvene mreže u Rusiji preplavile su teorije zavjere nakon što su se na njima pojavile fotografije i video mnoštva mrtvih ptica razasutih po ulicama grada Balakovo na rijeci Volgi.

Branimir Vorša | 22.09.2020. / 09:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Balakovo, grad smješten 1000 kilometara jugoistočno od Moskve na rijeci Volgi, najpoznatije je po svojoj ogromnoj nuklearnoj elektrani.

Prema objavi na stranici "Tipično Balakovo" na ruskoj društvenoj mreži VK (Vkontakte), stanovnici tog grada snimili su jednu od ulica koja je bila puna ptičjih leševa.

Razlog pomora ptica nije razjašnjen, no lokalno stanovništvo nije ni čekalo službeno objašnjenje, već je odmah sugeriralo što se dogodilo.

Dok su jedni tvrdili da je riječ o prirodnom fenomenu, poput jakog vjetra ili slučajnog sudara dva jata, drugi su okrivili vatromet, treći štetne emisije iz tvornica, a najkreativniji su za sve okrivili 5G mrežu koja, usput rečeno, u Rusiju još nije ni stigla.

Ipak, komentar koji je pokupio najviše lajkova na VK povukao je jednu zanimljivu paralelu.

Sve su ptice pomrle i na početku TV serije Černobil, stoji u tom komentaru, očito aludirajući na najpoznatiju stvar u Balakovu - njihovu veliku nuklearnu elektranu.

Događaj istražuje veterinarska služba regije Saratov, a neki od stručnjaka sugeriraju da su ptice možda pomrle zbog pojave ptičje gripe. 

Balakovljani međutim baš i ne vjeruju lokalnim stručnjacima.

Veterinari u regiji Saratov teško da su kompetentni. Trebali bismo pozvati stručnjake iz Moskve, gdje odlazi sve najbolje osoblje da zaradi puno novca!, poručio je jedan žitelj Balakova u komentaru na VK.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti