Netflixove igre stižu i na TV ekrane

Osim samog razvoja videoigara, čini se kako Netflix ima dodatne planove za ovo tržište.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.03.2023. / 12:13

Netflix (Foto: Afp)

Poznato je kako Netflix ima velike planove na tržištu videoigara. Iz kompanije su nedavno najavili kako tijekom sljedećeg razdoblja planiraju predstaviti širok portfelj novih igara različitih žanrova i formata, uključujući i novi nastavak igre “Too Hot to Handle: Love is a Game” koju su napravili u suradnji s Nanobitom. No čini se kako njihovi planovi za gamersko tržište nisu vezani samo uz mobilne ekrane, već i uz velike TV ekrane.

Televizor Iz Netflixa najavili niže cijene za određena tržišta: Serije i filmove odnedavno jeftinije gledaju i Hrvati

Dokaze o Netflixovim igrama na velikim ekranima pronašao je jedan developer kopajući po kodu mobilnih aplikacija ovog videoservisa. Ne samo da će igre s Netflixa biti dostupne i putem TV-a, već je Steve Moser u kodu otkrio kako bi se njima moglo upravljati koristeći pametne telefone, tj. u tom slučaju smartphone bi se pretvorio u bežični kontroler s kojim bi se upravljalo s igrama.

Iako postoji mogućnost da Netflix samo testira tu opciju i da je možda na kraju neće predstaviti, na Tech Radaru podsjećaju kako su se Moserova predviđanja do sada pokazala prilično preciznima. Na temelju proučavanja koda mobilne aplikacije Moseri je zaključio kako pretplatnici jeftinije verzije Netflixa u kojoj se prikazuju reklame neće moći preuzimati sadržaj za offline gledanje, što se pokazalo točnim.

Slika nije dostupna Netflix odbija plaćati naknadu na internetski promet u Europi

Bit će zanimljivo vidjeti što su konkretno iz Netflixa pripremili i kako će njihove igre izgledati na velikim ekranima. Katalog dostupnih igara ove kompanije konstantno raste, a njihova velika prednost u odnosu na konkurente jest što mogu raditi igre bazirane na njihovom popularnom sadržaju poput spomenuta igra “Too Hot to Handle: Love is a Game”, kao i Stranger Things i Narcos.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti