Netko je na Google kartama pronašao čudnu "crnu rupu" usred Tihog oceana, nastala velika rasprava

Jedan korisnik Reddita pronašao je na Google kartama "misteriozan" otok usred oceana i nastala je prava rasprava popraćena ludim teorijama koje variraju od tajne vojne baze do tajnog portala. Istina je, naravno, kudikamo jednostavnija.

Branimir Vorša | 01.11.2021. / 12:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google karte su za većinu korisnika alat koji im omogućuje pronaći najkraći put od točka A do točke B. Ipak, za jednu malu skupinu ljudi, Google karte su izvor misterija.

Naime za one koji doista podrobno pregledavaju Google karte , mogu se vidjeti dijelovi koji se čine kao da nešto skrivaju. Ili to pak jednostavno može biti znak da su i Google karte "bugovite".

Ipak, rasprave koje nastaju kad netko i naiđe na nekakav "misterij" na Google kartama, uvijek su zabavne i stimulativne.

Upravo jedna takva zanimljiva raprava nastala je nakon što je jedan korisnik Reddita otkrio "crnu rupu" usred oceana dok je pretraživao lokacije po Google kartama.

Koji k**** je to? To uopće ne izgleda kao otok, napisao je korisnik "kokoblocks" na Google Maps subredditu.

Prve sugestije korisnika bile su da je riječ o tajnoj vojnoj bazi. Neki korisnici su zaključili da misteriozni otok izgleda cenzurirano iz nekog razloga.

Moja prva misao je bila da je cenzurirano. Ne bi imalo smisla za prirodnu formaciju da je toliko crna na tako plitkom atolu/otoku, napisao je korisnik "Jazzlike_Log_709".

Google doista zna zamutiti određene lokacije na kartama, poput vojnih baza ili zatvorskih dvorišta, radi toga da se ne otkrivaju informacije o njihovim lokacijama ili strukturi.

No, kad je riječ o misterioznom otoku kojeg je korisnik Reddita otkrio, većina teorija usredotočila se na pokušavanje objašnjenja zašto je njegovo središte toliko crno.

Možda je podzemni vulkan taj koji izaziva to crnilo, osim ako nije riječ o rupi. Vjerojatno su to magmatske stijene, zaključio je korisnik "Professor64".

Drugi su pak zbijali šale, sugerirajući da je to otok iz popularne serije "Lost" ili pak da je to očito ulaz u šuplju Zemlju (jedna od luđih teorija).

No, slijedi triježnjenje od opijenosti misterijima i divljim teorijama.

Mjesto koje je korisnik Reditta pronašao, stvarni je otok i zove se otok Vostok. Nalazi se sjeveroistočno od Novog Zelanda te pripada Repubvlici Kiribati, koju čine 33 koraljna atola i otoka.

Crnilo usred otoka isto tako ima objašnjenje.

Ono što vidite kao crno zapravo je vrlo tamno zeleno, to je vrlo gusta šuma drveća pizonije, pojasnio je korisnik Reditta "SatisfactionAny20".

I doista, ako na Google kartama uvećate dovoljno pogled na otok, čak se može i razaznati krošnje drveća.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti