Nevjerojatno jeftin: Xiaomi priprema smartphone koji bi mogao pokoriti tržište!

'Ideja da bi neki telefon mogao imati ovako napredne opcije po tako niskoj cijeni je nevjerojatna'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.12.2014. / 08:53

Nevjerojatno jeftin: Xiaomi priprema smartphone koji bi mogao pokoriti tržište!

Xiaomi je u kratko vrijeme prešao put od 'samo još jedne kineske kompanije' do ozbiljnog igrača na mobilnom tržištu koji bi u budućnosti mogao zaprijetiti i najvećim kompanijama poput Applea i Samsunga. Na kineskom tržištu već su, na iznenađenje mnogih, preuzeli vodeću poziciju i prestigli Samsung, dok su se na globalnom mobilnom tržištu popeli na treće mjesto. Tajna Xiaomija je u naprednim modelima pametnih telefona koji se prodaju po niskoj cijeni, a hardverski ne zaostaju previše za konkurentskim modelima.

Iako mogu biti iznimno zadovoljni s trenutnim stanjem na mobilnom tržištu, Xiaomi ima još veća očekivanja od 2015. godine te se nadaju da će im u velikom povećanju prodaje smartphonea pomoći i novi top model na kojem trenutno rade i koji bi, s obzirom na omjer cijene i hardverskih opcija, mogao pokoriti tržište. Službenih informacija iz ove kompanije nema, no prema glasinama objavljenim na Phone Areni, Xiaomi priprema model Mi5 koji će biti iznimno tanak i imat će snažan hardver, a prodavat će se po cijeni od oko 325 dolara – bez potpisivanja ugovora, što je skoro dvostruko jeftinije u odnosu na konkurentske modele. Mi5 trebao bi raditi na posljednjoj generaciji Snapdragon 810 procesora (64-bitni osmojezgreni procesor) te će imati veliki ekran dijagonale 5,7 inča rezolucije 2560x1440 piksela. 'Ideja da bi neki telefon mogao imati ovako napredne opcije po tako niskoj cijeni je nevjerojatna', komentirali su glasine o novom Xiaomijevom telefonu novinari Business Insidera.

Predstavljanje ovog telefona možemo očekivati već za oko mjesec dana na CES sajmu koji se tradicionalne svake godine održava u Las Vegasu, a osim Xiaomija, u prvih nekoliko mjeseci sljedeće godine i druge velike mobilne kompanije trebale bi predstaviti nove modele svojih najjačih smartphonea – Samsung priprema Galaxy S6, Sony Xperiju Z4, HTC One M9, dok za nove modele iPhonea trebamo sačekati rujan.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti