Dakle, New York Times je predstavio novi plan u kojem će korisnici koji često čitaju NYTimes plaćati 15$ mjesečno.

Od danas u Kanadi i od 28. ožujka u SAD-u, svi koji će posjetiti NYTimes.com moći će besplatno pročitati najviše 20 članaka mjesečno.

Novi plan pretplate razlikuje se prema uređajima na kojima se konzumira, pa tako oni koji će NYTimes čitati preko aplikacije na smartphone platiti će 15$ mjesečno, 20$ koštat će korisnike sa tablet uređajima, dok će kompletni digitalni pristup korisnici plaćati 35$ mjesečno.

Korisnici koji plaćaju pretplatu za fizičko izdanje imat će pristup cijelokupnom sadražju na svim digitalnim platformama, osim za sada, na tabletima.

No kako nebi izgubili čitatelje, NYTimes je osmislio dobar plan. Ukoliko na njihove stranice dođete putem Google tražilice ili Facebooka i Twittera, moći ćete pročitati maksimalno pet članaka dnevno.

Neki od veliki svjetskih medija, poput Wall Street Journala već naplaćuje svoj sadržaj, no čini se kako je NYTimes našao dobar model naplaćivanja svojeg online sadržaja.

Više o novom planu NYTimes pročitajte na njihovim stranicama i pripremite se jer će se online sadržaj sve češće početi naplaćivati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju