Nije lako krasti Tesline automobile: Evo kako je prošao lopov Modela S

Nakon što je ukrao Model S, lopov je došao u Teslin servis napuniti bateriju. Zaposlenici su prepoznali vozilo koje je već bilo kod njih na popravku, ali ne i vlasnika…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.03.2020. / 15:03

Tesla Model S (Foto: Tesla) (Foto: Tesla)

Ako razmišljate o kupovini automobila, a imate strah od lopova, jedna od opcija o kojoj svakako trebate razmisliti jesu Teslini automobili. U odnosu na prosječne automobile Tesle se kradu čak 90 posto manje, a prema statistici objavljenoj na stranici Electrek, od 115 Teslinih automobila ukradenih u SAD-u, pronađeno je njih čak 112 te su vraćeni vlasnicima. Što se Europe tiče, tu su lopovi ipak bili uspješniji te je postotak automobila vraćenih vlasnicima manji, no i dalje je riječ o prilično sigurnom vozilu kada su krađe u pitanju.

Tesla Automobil je vozio 100 km/h u pogrešnom smjeru, a onda se umiješao Teslin autopilot i spriječio sudar

Da lopovima nije lako s krađama Teslinih vozila, nedavno je saznao kradljivac koji je u Pragu ukrao Model S. Nije poznato kako je uspio provaliti i pokrenuti automobil, no zato nije znao kako napuniti automobil. Pomoć je potražio u servisu za automobile Muskove kompanije Tesla Servis Clinic, a zanimljivo je da su zaposlenici servisa prepoznali taj automobil jer je već bio kod njih na popravku. Automobil su prepoznali, ali ne i vlasnika, a kako su imali podatke pravog vlasnika, kontaktirali su s njim i upitali ga je li možda njegov automobil ukraden.

Vlasnik se iznenadio kada su kontaktirali s njime iz servisa, a na upit kako znaju da mu je vozilo ukradeno, rekli su mu: Zato što je lopov bio tako glup da je došao u servis i htio napuniti bateriju. Vlasnik je, naravno, odmah pohitao u servis, a prije njega u servis je stigla i policija, koja je uhitila lopova.

Slika nije dostupna Još jedan veliki razlog za slavlje: Musk se na Twitteru pohvalio novim velikim postignućem Tesle

Jedan od načina zaštite Teslinih vozila jest i opcija "Pin to Drive" s kojom je za pokretanje automobila potrebno upisivanje PIN-a koji bi trebao znati samo vlasnik. No čak i ako se uspije probiti ta zaštita, vlasnicima Teslinih vozila dostupna je opcija praćenja automobila, a za njezino isključenje potrebna je šifra Teslina računa pa je jasno zašto njihove automobile nije jednostavno ukrasti.

Izvor: Electrek

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti