Nintendo odlučio spojiti svoje dvije velike divizije, odgovorne za Wii U i 3DS

Ako je vjerovati pozivanju ekipe priznatog tech portala The Verge na izvješće japanskog Nikkeia, čini se da je Nintendo krenuo u svoju novu veliku strukturalnu investiciju - naime, dvije velike divizije japanske kompanije iz kojih su iznikle posljednje inačice stolnih i prijenosnih konzola (Wii U i 3DS), postati će jedna, smještena u japanskom gradu Kyotou.

Zimo Zimo Ante Malenica | 16.01.2013. / 14:00

Nintendo odlučio spojiti svoje dvije velike divizije, odgovorne za Wii U i 3DS

Ako je vjerovati pozivanju ekipe priznatog tech portala The Verge na izvješće japanskog Nikkeia, čini se da je Nintendo krenuo u svoju novu veliku strukturalnu investiciju - naime, dvije velike divizije japanske kompanije iz kojih su iznikle posljednje inačice stolnih i prijenosnih konzola (Wii U i 3DS), postati će jedna, smještena u japanskom gradu Kyotu. Riječ je o investiciji vrijednoj 340 milijuna $ kojom se treći kralj igraće industrije nada spojiti sva svoja znanja kako bi se u budućnosti mogli kreirati što konkurentniji hardverski i softverski proizvodi.

Ovu stratešku poslovnu odluku Nintenda možemo protumačiti kao odgovor na sve izazovnije tržište na kojem se pored standarnih konkurenata (Microsoft i Sony), pojavljuju i neki novi. Tu se dovoljno prisjetiti projekt Pistona (suradnja Valvea i Xi3-a u realizaciji Steam Boxa) ili projekt Shielda putem kojeg bi američka NVIDIA zahvaljujući svojem Tegra 4 procesorskom rješenju bila sposobna Android igre dići na sasvim novu razinu kroz vlastitu “Tegra zonu”.

Što se tiče samog Nintenda, iako ne možemo reći kako im prodaja stolnih i prijenosnih konzola ide loše (na američkom tržištu do sada je Nintendo prodao skoro milijun primjeraka Wii U-a), veliko je pitanje hoće li nove konzole ponoviti uspjeh svojih slavnih prethodnika (Wii i DS).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti