Bila je dovoljna preporuka dviju regulatornih agencija u SAD-u o prestanku cijepljenja njihovim cjepivom da Johnson&Johnson odluči odgoditi isporuku svog cjepiva protiv COVID-19 Europi.

Podsjetimo, preporuka je donesena nakon što je zabilježeno šest slučajeva u kojima su se pojavili krvni ugrušci nakon što su pacijentice cijepljene cjepivom Johnson&Johnson.

Slika nije dostupna SAD preporučio zaustavljanje korištenja cjepiva Johnson&Johnson

Slika nije dostupna Johnson & Johnson greškom upropastio 15 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, dovoljno da se čitava Hrvatska procijepi gotovo četiri puta

Slika nije dostupna Još jedno zeleno svjetlo: EMA uvjetno odobrila Johnson & Johnsonovo cjepivo protiv COVID-19

Istražujemo ove slučajeve sa europskim zdravstvenim vlastima. Odlučili smo da proaktivno odgodimo isporuku našeg cjepiva u Europi, poručili su iz Johnson&Johnson uz napomenu kako su se na to odlučili iz predostrožnosti.

Podsjetimo, cjepivo Johnson&Johnson primijenjuje se u jednoj dozi, a do sad je u SAD-u primijenjeno u više od 6,8 milijuna doza.

Isporuka cjepiva u Europi krenula je u ponedjeljak, a u Hrvatsku su prve doze trebale doći do kraja ovog tjedna. Inače, naša je zemlja rezervirala oko 900 tisuća doza tog cjepiva.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju