Zasad ništa od novih doza: Nakon preporuke američkih regulatora Johnson&Johnson odgodio isporuku cjepiva Europi

Američka je farmaceutska tvrtka ovog tjedna započela s isporukom svog cjepiva u Europi, no to je sad odgođeno.

Martina Čizmić | 13.04.2021. / 16:15

Bila je dovoljna preporuka dviju regulatornih agencija u SAD-u o prestanku cijepljenja njihovim cjepivom da Johnson&Johnson odluči odgoditi isporuku svog cjepiva protiv COVID-19 Europi.

Podsjetimo, preporuka je donesena nakon što je zabilježeno šest slučajeva u kojima su se pojavili krvni ugrušci nakon što su pacijentice cijepljene cjepivom Johnson&Johnson.

Slika nije dostupna SAD preporučio zaustavljanje korištenja cjepiva Johnson&Johnson

Slika nije dostupna Johnson & Johnson greškom upropastio 15 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, dovoljno da se čitava Hrvatska procijepi gotovo četiri puta

Slika nije dostupna Još jedno zeleno svjetlo: EMA uvjetno odobrila Johnson & Johnsonovo cjepivo protiv COVID-19

Istražujemo ove slučajeve sa europskim zdravstvenim vlastima. Odlučili smo da proaktivno odgodimo isporuku našeg cjepiva u Europi, poručili su iz Johnson&Johnson uz napomenu kako su se na to odlučili iz predostrožnosti.

Podsjetimo, cjepivo Johnson&Johnson primijenjuje se u jednoj dozi, a do sad je u SAD-u primijenjeno u više od 6,8 milijuna doza.

Isporuka cjepiva u Europi krenula je u ponedjeljak, a u Hrvatsku su prve doze trebale doći do kraja ovog tjedna. Inače, naša je zemlja rezervirala oko 900 tisuća doza tog cjepiva.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti