Bugatti neće biti prebačen na Rimac Automobile, izjavio je CEO Volkswagen Group Herbert Diess na godišnjem sastanku i tako prekinuo nagađanja koja traju posljednjih nekoliko mjeseci.

Podsjetimo, u rujnu 2020. godine pojavile su se informacije prema kojima VW Group razmišlja o prebacivanju vlasništva nad Bugattijem na Rimac Automobile, a zauzvrat bi dobili veći udio u Rimčevoj tvrtki. No čini se kako su od takvog plana odustali.

Diess je tako istaknuo kako će odgovornost za Bugatti biti prebačena na Porsche, koji trenutačno ima udio od 24 posto u Rimac Automobilima. To bi ujedno, ističe Diess, moglo potaknuti dvije tvrtke (Rimac i Porsche) da stvore zajedničko partnerstvo koje bi nadgledalo daljnji razvoj Bugattija.

Porsche se trenutačno priprema za partnerstvo o kojem će raspravljati s Rimcem. Želimo da tranzicija bude odgovornost Bugattija prema Porscheu, a Porsche će vjerojatno utemeljiti zajedničko partnerstvo s Rimcem, u kojem će imati manjinski udio, istaknuo je Diess.

No Diess je također naglasio kako ništa još nije finalizirano.

S obzirom na to da je Porscheov CEO Oliver Blume prije nekoliko tjedana istaknuo kako smatra da su Bugatti i Rimac dobar par te da će se rješenje za Bugatti postići u prvoj polovici ove godine, čini se kako bi se najavljeno partnerstvo između Rimca i Porschea trebalo realizirati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Izvor: MotorAuthority