Ništa od "posla stoljeća": Rimac Automobili ipak neće postati vlasnik Bugattija, ali...

Iako Rimac Automobili neće postati vlasnik Bugattijeva branda, to ne znači da neće imati svoje prste u njegovu daljnjem razvoju.

Martina Čizmić | 17.03.2021. / 14:39

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) (Foto: Rimac Automobili)

Bugatti neće biti prebačen na Rimac Automobile, izjavio je CEO Volkswagen Group Herbert Diess na godišnjem sastanku i tako prekinuo nagađanja koja traju posljednjih nekoliko mjeseci.

Podsjetimo, u rujnu 2020. godine pojavile su se informacije prema kojima VW Group razmišlja o prebacivanju vlasništva nad Bugattijem na Rimac Automobile, a zauzvrat bi dobili veći udio u Rimčevoj tvrtki. No čini se kako su od takvog plana odustali.

Slika nije dostupna Vijest koja je odjeknula poput bombe: Rimac Automobili preuzimaju Bugatti? "Ne možemo komentirati spekulacije"

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) Šef Porschea ponovno pobudio pozornost: "Bugatti i Rimac su dobar tehnološki par"

Diess je tako istaknuo kako će odgovornost za Bugatti biti prebačena na Porsche, koji trenutačno ima udio od 24 posto u Rimac Automobilima. To bi ujedno, ističe Diess, moglo potaknuti dvije tvrtke (Rimac i Porsche) da stvore zajedničko partnerstvo koje bi nadgledalo daljnji razvoj Bugattija.

Porsche se trenutačno priprema za partnerstvo o kojem će raspravljati s Rimcem. Želimo da tranzicija bude odgovornost Bugattija prema Porscheu, a Porsche će vjerojatno utemeljiti zajedničko partnerstvo s Rimcem, u kojem će imati manjinski udio, istaknuo je Diess.

No Diess je također naglasio kako ništa još nije finalizirano.

Slika nije dostupna Porsche ulaže dodatnih 70 milijuna eura u Rimca: "Mate nas nadahnjuje"

S obzirom na to da je Porscheov CEO Oliver Blume prije nekoliko tjedana istaknuo kako smatra da su Bugatti i Rimac dobar par te da će se rješenje za Bugatti postići u prvoj polovici ove godine, čini se kako bi se najavljeno partnerstvo između Rimca i Porschea trebalo realizirati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Izvor: MotorAuthority

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti