NO.1 je dobra kopija Samsungovog S5 za male novce!

NO.1 je kineska kompanija koja uglavnom ima u svojoj ponudi klonove popularnih telefona. Od svih mogućih klonova na tržištu odabrao sam NO.1 S7 klon Samsunga Galaxy S5.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 23.09.2014. / 09:55

NO.1 je dobra kopija Samsungovog S5 za male novce!

NO.1 je kineska kompanija koja uglavnom ima u svojoj ponudi klonove popularnih telefona.  Od svih mogućih klonova na tržištu odabrao sam NO.1 S7 klon Samsunga Galaxy S5. Zašto sam baš odabrao Samsung S5 klona? Pa iz razloga zato što je S5 trenutno veoma popularan telefon, a njegov klon kojem je cijena  manja od 1/3 cijene S5 je veoma primamljiva alternativa. Idemo vidjeti kako su Kinezi uspjeli proizvesti tako jeftin telefon.

Biti klon zapravo znači imitirati određeni proizvod, u ovom slučaju NO.1 S7 pokušava imitirati Samsung Galaxy S5. Koliko je u tome uspio vidjet ćete uskoro. Pitate se kako je moguće da kineski klon kojem je cijena najmanje tri puta manja od Samsunga S5 bude jednako dobar? Pa odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Klonovi koji vizualno izgledaju identično ili vrlo slično kao i original najčešće koriste, odnosno imaju ugrađen, slabiji hardver što im omogućuje puno nižu cijenu.

NO.1 S7 ima plastično kućište koje je napravljeno od sličnog materijala kao i kod S5 sa skoro istim dimenzijama i težinom. Imate osjećaj kao da držite original u ruci. Osim vrlo slične izrade, S7 nema Samsung oznake nego koristi svoj vlastiti logotip. Također, raspored tipki i utora poput za slušalice je na istim mjestima kao i kod Samsunga S5. 

Što se tiče ekrana možemo reći da Samsung S5 ima jedan od trenutno najboljih, ima Full HD AMOLED ekran koji je doista super. Iako NO.1 S7 nema takav ekran, moram priznati da me je oduševio. S7 ima HD IPS ekran i na prvi pogled kad uspoređujem jedan i drugi telefon ne mogu uočiti neku preveliku razliku, no kada malo detaljnije usporedim ekrane ipak se uoči razlika koja ide u korist Samsunga S5 jer ima bolju oštrinu i prikaz piksela. Ukupno gledajući NO.1 S7 ima jako dobar ekran koji će uglavnom svakoga zadovoljiti.

Što se tiče performansa mobitela, na Samsung ne trebam previše trošiti riječi jer svi dobro znamo kakva je snaga tog telefona, dok je kod NO.1 S7 malo drugačija situacija. On ispod svoje haube ima MediaTek MT6582 četverojezgreni procesor brzine 1.3Ghz, 1GB RAM-a dok se za grafiku brine Mali-400 MP2 GPU. Kao što možete vidjeti radi se o srednje jakom hardveru koji će u većini slučajeve dobro obaviti posao uključujući i gaming. Aplikacije se otvaraju vrlo brzo, multi-tasking također radi dobro. Jedina osjetna razlika je vidljiva u benchmark testiranju gdje npr.. S5 postiže oko 35000 bodova dok S7 postiže oko 17000. Mada ti rezultati nisu toliko bitni krajnjem korisniku.

Ako volite fotkati onda će vas svakako ovo zanimati. Na papiru S7 ne zaostaje za Samsungom S5 jer prema specifikacijama ima 13MP stražnju i 5MP prednju kameru. Nakon usporednog testa možemo reći da ipak S5 ima puno bolju kvalitetu a slike su puno realnije i oštrije. Fotke napravljene sa S7 nisu toliko loše ali dosta često možemo vidjeti da fotografija nije dovoljno oštra najčešće na rubovima, a i katkad su fotografije presvijetle. Uglavnom, S7 može napraviti dobre fotke ako su uvjeti u kojima se fotka dobri.

No. 1 S7 ima lithium polymer bateriju deklariranog kapaciteta 2800mAh isto kao i kod Samsunga S5. Nakon nekoliko dana testiranja možemo reći da ovaj navedeni kapacitet najvjerojatnije nije stvaran jer kod prosječnog korištenja nudi autonomiju od maksimalno jedan dan.

No. 1 S7 je niskobudžetni telefon sa vrlo solidnim hardverom koji nudi mnoštvo funkcija, ali nažalost na nekim područjima jednostavno ne može parirati Samsungu S5 što je potpuno razumljivo. Međutim, za ovaj cjenovni razred je potpuno prihvatljivo i obavlja poprilično dobar posao. Pa tko želi imati telefon vrlo sličnog izgleda kao S5 sa solidnim hardverom može ga kupiti po cijeni od 150$ ovdje.

Izvor majordroid

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti