Nokia objavila dva nova modela smartphonea

Danas je Nokia objavila kako proširuje svoju ponudu pametnih telefone za mobilne korisnike i one koji se više vole igrati.

Zimo Zimo Zimo | 12.04.2011. / 15:01

Nokia objavila dva nova modela smartphonea

Danas je Nokia objavila kako proširuje svoju ponudu pametnih telefone za mobilne korisnike i one koji se više vole igrati.

Ulaskom Applea na tržište pametnih telefona, Nokia je izgubila mjesto vodećeg proizvođača mobilnih telefona.

U veljači je novi izvršni direktor Nokije -- Stephen Elop, objavio kako će Nokia odbaciti Symbian platformu što je rezultiralo ukidanjem mnogobrojnih radnih mjesta, no objavljena je suradnja sa Microsoftom.

Od danas, Nokia je bogatija za još dva pametna telefona, riječ je o modelu E6 i X7 koji su usmjereni na poslovne korisnike, te one koji vole koristiti pametne telefone za zabavu.

Osim novih telefona, Nokijini uređaji imaju novi unaprijeđeni Symbian software koji ima nove ikone i korisna poboljšanja kao što su poboljšani unos teksta, brži Internet preglednik i osvježena aplikacija Ovi Karte.


NOKIA E6


Slijedeći vrlo uspješne uređaje Nokia E71 i Nokia E72, Nokia E6 je uglađeni poslovni pametni telefon uz punu QWERTY tipkovnicu i zaslon visoke razlučivosti osjetljiv na dodir. Dizajniran pomoću visokokvalitetnih materijala poput stakla i nehrđajućeg čelika, uređaj dolazi u kompaktnoj veličini koja ga čini jednostavnim za upotrebu jednom ili obje ruke. Nokia E6 nudi iznimno dugo trajanje baterije, intuitivno i odmah spremno Microsoft messaging iskustvo na poslovnom pametnom telefonu, uključujući pristup Microsoft Exchangeu, Microsoft Communicator Mobileu i Microsoft SharePointu


NOKIA X7


Nokia X7 je pametni telefon usmjeren na zabavu s velikim, četiri inčnim zaslonom idealnim za igre te osam megapikselnom kamerom za snimanje slika i video zapisa HD kvalitete. Osebujno dizajniran uređaj, Nokia X7 je napravljen od kombinacije besprijekornog, nehrđajućeg čelika i stakla što daje solidan i trajan osjećaj u ruci. Nokia X7 dolazi s već popularnim igrama Galaxy on Fire i Asfalt 5 HD.

Više o svemu možete pogledati na ovim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti