Nokia predstavila nove telefone sa Windows Phone OS-om

Nokija je na svom događaju u Londonu predstavila novitete svojih mobilnih telefona i dugoočekivani Windows Phone.

Zimo Zimo Zimo | 26.10.2011. / 15:39

Nokia predstavila nove telefone sa Windows Phone OS-om

Nokija je na svom događaju u Londonu predstavila novitete svojih mobilnih telefona i dugoočekivani Windows Phone.

Stephen Elop osvrnuo se na proteklo razdoblje u kojem su predstavili šest novih Symbian uređaja koji imaju Annu i Belle OS koje Elop naziva novim i svježim, te kako Nokija ima čak sedam uređaja koji imaju NFC (near field communication).

Nokija N9, koju su nedavno predstavili, doživjela je boom u Rusiji zemlji sa najviše zahtjeva za ovim uređajem.

Novosti su linija pod nazivom Asha koja sastoji se od četiri modela odnosno 200, 201, 300 i 303, od čega većina njih ima fizičku QWERTY tipkovnicu, no svi imaju Nokia Maps, a iz Nokije kažu kako je ta linija 'prihvatljiva, neodoljiva i jednostavna za korištenje', te Lumia 710 i 800 prvi pravi mobilni telefon sa Windows Phone operativnim sistemom.


Asha 200, 201, 300 i 303


Asha 200 ima podršku za dual SIM karticu koja omogućuje korisnicima promjenu brojeva bez potrebe da restartaju telefon, ima solidne glazbene performanse i dobar vijek trajanja baterije (52h za slušanje glazbe). S druge strane model 201 je jednakih hardverskih performansa no nema podršku dual SIM-a.

Asha 300 ima 1 GHz procesor, 3G i 5 megapiksela kameru, ima tradicionalnu tipkovnicu i touchscreen. Model 303 nešto je bolji, ima veći zaslon i prostraniju tipkovnicu, 1GHz procesor Wi-Fi i 3G.

Što se tiče dugoočekivane Nokije sa Windows Phone operativnim sistemom, stigla su dva nova modela odnosno Lumia 800 i Lumia 710.


Lumia 800


'Prvi pravi Windows Phone' istaknuo je Stephen Elop vezano uz ovaj telefon koji je u principu Nokija N9. Dakle sa 3.7 WVGA ClearBlack AMOLED zaslonom, jednojezgrenim 1.4GHz procesorom i 512MB RAM-a, uređaj je u koji se polaže svjetla budućnost. Sam uređaj ima 8 MP kameru sa f/2.2 Carl Zeiss lećom i 16GB memorijskog prostora. Uređaj stiže u tri boje odnosno crnom, plavom i magenta i u studenom će već biti dostupan u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Italiji, dok će Rusija, Hong Kong, Indija, Singapur i Tajvan moći kupiti Lumia-u krajem godine.


Lumia 710


Uređaj sa 1.4GHZ procesorom koji se ujedno nalazi i u Lumia 800 telefonu ima 3.7 WVGA zaslon i 5 MP stražnju kameru, te memorijski prostor od 8GB no moguće ga je proširiti do 16GB pomoću microSD kartice. Stiže u nekoliko živih boja, a navodno prvo stiže u Hong Kong, Indiju, Rusiju, Singapur i Tajvan zajedno sa prijašnjim modelom.

Osim toga, Nokia je predstavila Nokia Drive, odnosno besplatnu navigacija za Lumia korisnike koji će moći pronalaziti svoje puteve putem Bing Mapsa, te Nokia Music, besplatnu streaming aplikaciju koja omogućuje korisnicima da slučaju glazbene kanale na svojim uređajima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti