Nokijin WhatsApp QWERTY smartphone kao konkurencija BlackBerryju

Nokia je nastavila s predstavljanjem jeftinih, društvenih Asha smartphonea s novim QWERTY Asha 210 mobilnim uređajem.

Zimo Zimo Mario Breljak | 25.04.2013. / 14:45

Nokijin WhatsApp QWERTY smartphone kao konkurencija BlackBerryju

Nokia je nastavila s predstavljanjem jeftinih, društvenih Asha smartphonea s novim QWERTY Asha 210 mobilnim uređajem. Oslanjajući se na HTC ChaCha i Salsa, Nokia je ugradila i posebni „društveni“ gumb nudeći mogućnost Facebook integracije u Europi i Latinskoj Americi, dok će korisnici na Bliskom istoku, Aziji i Pacifiku moći koristiti WhatsApp gumb, što znači da će Nokijin uređaj postati prvi s takvom funkcionalnošću.

Suradnjom Nokije i WhatsAppa omogućit će korisnicima Asha 210 uređaja besplatno korištenje aplikacije koliko god koristili uređaj, povezujući ih  s vlasnicima iOS, Android i Windows Phone smartphonea. Uređaj će biti dostupan s mogućnošću korištenja jedne ili dvije SIM kartice, uz 2-megapikselnu kameru kojoj će se pristupati putem gumba koji je smješten na prednjoj strani uređaja, odmah nasuprot Facebook ili WhatsApp gumba. Asha 210 će dolaziti s velikim brojem novih aplikacija i servisnih usluga od Nokije koje su objavljene na Mobile World Congress, uključujući razne mogućnosti obrade fotografija i bežičnog dijeljena kontakata i multimedije.

Nokia se i ovaj put pobrinula da Asha model bude jeftin i pristupačan s cijenom od 72 dolara. Iako uređaj nije ni približne kvalitete kao BlackBerry QWERTY uređaji, u Nokiji se nadaju da će pristupačnom cijenom privući kupce na tržištu gdje BlackBerry još uvijek drži značajan tržišni udio. Sami uređaji dolaze u tradicionalnim Nokia bojama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti