Nova opcija: Novac ćete od sada moći slati i primati i preko Facebooka

Ozbiljne slutnje o tome da će Facebook uvesti plaćanje putem poruka pojavile su se već u listopadu prošle godine, a jučer su ove navode službeno potvrdili i iz Facebooka, predstavljajući novu opciju na Facebook Messengeru koja korisnicima omogućuje slanje i primanje novca bez dodatne naknade.

Monika Nožić Monika Nožinić | 18.03.2015. / 08:16

Nova opcija: Novac ćete od sada moći slati i primati i preko Facebooka

Ozbiljne slutnje o tome da će Facebook uvesti plaćanje putem poruka pojavile su se već u listopadu prošle godine, a jučer su ove navode službeno potvrdili i iz Facebooka, predstavljajući novu opciju Facebook Messengera koja korisnicima omogućuje slanje i primanje novca bez dodatne naknade.

Korisnici samo trebaju kliknuti na oznaku "$" koja se sada pojavljuje u Messengeru i zatim upisati iznos koji žele poslati drugom korisniku. Iz Facebooka navode da se novac šalje odmah, iako može proći i nekoliko dana dok određeni iznos ne sjedne na vaš račun.

Nova opcija: Novac ćete od sada moći slati i primati i preko Facebooka

Također, iz Facebooka kažu da je utrošeno jako puno vremena kako bi se kroz ovim novim sustavom omogućila sigurna transakcija.

"Koristimo sigurne sustave koji šifriraju vezu između vas i Facebooka, kao i infomacije o bankovnoj kartici", navode u kompaniji.

Također poručuju da će o sigurnosti novčanih transfera brinuti novi tim.

"Sustav plaćanja je u sigurnom okruženju koji je odvojen od ostalih dijelova Facebook mreže i dobit će posebnu kontrolu i nadzor. Tim za brobu protiv prijevara nadzirat će sve sumnjive aktivnosti kako bi svi nalozi bili sigurni", dodaju iz Facebooka.

Pogledajte video:

Foto: Facebook Messenger/TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti