Nova suluda teorija, ovaj put o snijegu: "Ovo sra*e koje nam šalju, to je čista plastika. Stalno nas prave budalama"

Snijeg nije pravi snijeg, oluja koja ga nosi je umjetno napravljena, a sve skupa nas "netko" pravi budalama. Tako na stvari gleda jedna Španjolka koja je snimila i video s "dokazom". Ništa što je u prvoj rečenici rečeno nije istina, a "dokaz" koji je Španjolka predočila u videu, pojasnili su razumniji korisnici interneta.

Branimir Vorša | 11.01.2021. / 16:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Velika količina snijega koja je prošlog tjedna pala u Španjolskoj nakon što je oluja Filomena stigla do te zemlje, prouzročila je mnoge nedaće, a u snježnoj mećavi izgubljena su i četiri života. Ipak, na internetu se pojavila i snimka koja je vrlo brzo postala viralna, jer jako miriši na novu teoriju zavjere.

Stručnjaci u Španjolskoj smatraju da je količina snijega koja je zadesila Španjolsku najveća u posljednjih 50 godina, no upravo ta neobično velika količina snijega neke je korisnike interneta natjerala na mišljenje da snježna oluja nije rezultat prirodnih procesa.

U viralnoj video snimci jedna Španjolka tvrdi da snježna oluja Filomena zapravo nije prirodna, već umjetno stvorena. Ne samo to, već tvrdi da se snijeg koji je padao zapravo sastoji od sićušnih čestica plastike.

Dotična žena u videu stoji na balkonu i govori kako se snijeg koji je pao nikako ne topi te ga uzima u ruke, oblikuje u grudu te potom vadi upaljač. Žena pali snijeg koji se ne topi, već crni na mjestu na kojem ga pali upaljačem.

Kao što vidite, ne topi se, bez obzira koliko plamena stavim ispod njega već samo pocrni. I smrdi na izgorjelu plastiku. Znam da je posvuda pao snijeg pa možete i sami provjeriti... Ovo sran*e koje nam šalju, to je čista plastika. Stalno nas prave budalama, provjerite sami, kaže žena u videu.

Dio korisnika interneta je u komentarima ismijao video, dok je nekolicina pokušala pojasniti o čemu je riječ. Oni koji su pokušali pojasniti što se na videu događa, rekli su kako je riječ o normalnoj reakciji, jer većinu topline snježna gruda osipa diljem ostatka svoje mase.

Plastični miris, pojasnili su, dolazi iz nečistoća koje se nalaze u plinu butanu (iz upaljača), a snijeg pocrni zbog kemijskog procesa sublimacije, kad se materija pretvara iz krutog oblika izravno u plin (zaobilazeći tekuće agregatno stanje).

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti