Nove opcije i poboljšanja Instagram Directa

Instagram je napokon nadogradio opciju za slanje privatnih poruka Instagram Direct koja sada omogućuje jednostavniju i bržu komunikaciju

Zimo Zimo Hrvoje Jurman | 02.09.2015. / 06:35

Nove opcije i poboljšanja Instagram Directa

Instagram je krajem 2013. godine predstavio opciju Instagram Direct koja je korisnicima omogućavao slanje privatnih poruka i videozapisa drugim korisnicima kroz samu aplikaciju. Iako ovu opciju koristi oko 85 milijuna korisnika Instagrama, mnogi su smatrali kako je riječ o nedovršenom proizvodu kojem su nedostajale neke važne opcije jer korisnici putem Directa nisu mogli dijeliti fotografije direktno s Instagram feeda, opcija nije omogućavala odgovaranje na poslanu fotografiju s fotografijom niti početak konverzacije slanjem tekstualne poruke. Nešto manje od dvije godine nakon predstavljanja Directa, ova je kompanija napokon riješila te probleme na koje su se korisnici žalili te je sada moguće unutar postojećih razgovora slati fotografije i videozapise, umjesto da se svaki put kada su korisnici htjeli poslati novu fotografiju ili videozapis pokreće novi razgovor. Također, unutar Instagram Directa sada je moguće i imenovati grupe, dodana je i opcija brzog pristupa kameri kako bi se brzo i jednostavno mogle slati selfie fotografije te velika baza smajlića.

Sada se putem direktne poruke mogu slati i lokacije, stranice s hashtagovima i profili, a u jednu grupu može se dodati do 15 korisnika. Prilikom objave ovih noviteta, na službenom blogu Instagrama napomenuli su kako su korisnici do sada, kada su ljudi htjeli podijeliti neku fotografiju ili videozapis s Instagrama, morali unutar komentara 'spomenuti' tu osobu, odnosno upisati njegovo korisničko ime s Instagrama, a sada je problem dijeljenja riješen tako da će ispod objave pojaviti još jedna ikona (strelica) te će se klikom na nju sadržaj brzo i jednostavno moći podijeliti s prijateljima kao poruka putem Directa. Što se privatnosti tiče, tu se ništa nije promijenilo te će fotografije i videozapisi korisnika čiji je profil privatan i dalje biti vidljive samo korisnicima koji prate taj profil. 

Izvor: Instagram

Foto: Instagram

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti