Konačno je objavljeno kada će se u kinima pojaviti novi uradak vezan uz život jednog od najvećih genijalaca modernog doba, bivšeg čelnog čovjeka Applea, pokojnog Stevea Jobsa.

Film jednostavno nazvan Steve Jobs (24. veljače 1995. – 5. listopada 2011.) snima se pod patronatom jedne od najvećih filmskih kompanija današnjice, Universal Pictures i u kinima će se pojaviti 9. listopada 2015. Novi celuloidni uradak koji obrađuje temu genijalnosti (ludosti) bivšeg čelnog čovjeka Applea, koji je zauvijek promijenio IT svijet svojim inovativnim idejama očekuje se s velikim zanimanjem, bez obzira što nije prvi koji pokušava u što realnijem svjetlu prikazati Jobsa.

Ekipa koja radi na filmu je vrlo impresivna, režiser je Danny Boyle, nagrađen za Slumdog Millionaire i 127 Hours, scenarij potpisuje još jedan dobitnik Oscara, Aaaron Sorkin (The Social Network, The Newsroom). Stevea Jobsa će utjeloviti Michael Fassbender (X-Men: Days of Future Past, 12 Years a Slave), u glumačkoj ekipi su još Kate Winslet koja će glumiti Joannju Hoffman, bivšu šeficu marketinga u Macintoshu. Stevea Wozniaka, suosnivača Applea s Jobsom, glumi Seth Rogen (Neghbors, The Interview), dok će Jeff Daniels odraditi ulogu bivšeg CEO Applea, Johna Sculleyja.

Ekranizacija Stevea Jobsa u produkciji Universal Picturesa je, inače, odrađena po biografiji Stevea Jobsa koju je napisao Walter Isaacson. Je li datum odabran slučajno ili ne, nije ni bitno, jer će se u kinima pojaviti samo četiri dana nakon četvrte obljetnice Jobsove smrti, no sigurno je da mnogi jedva čekaju ovaj film. 

Foto via Flickr