Mogli ste primjetiti lošu funkcionalnost YouTube video servisa nekoliko prethodnih tjedana, no stigli su razlozi tome. YouTube je uveo sedam novih jezika, četiri nove zemlje u mogućnosti su uključiti se u partner program, stigao je video uređivač. Pročitajte ostatak za detalje.

Od sada YouTube je dostupan na arapskom, bugarskom, litvanskom, rumunjskom, slovenskom, ukrajinskom i vijetnamskom jeziku. Partner program, do kraja godine biti će dostpuan u Argentini, Švedskoj, Novom Zelandu i Češkoj, što za sada zaokružuje brojku od 21 državu u kojoj se može putem videa zaraditi nešto novaca.

Novi video editor omogućuje vam kombiniranje i dotjerivanje vaših videa direktno na YouTube-u bez potrebe za instalacijom dodatnog software-a. Možete ukrasiti video scene vaših videa sa tranzicijama poput crossfade-a i wipes-a. Sve što trebate napraviti jest odabrati panel sa tranzicijama, i drag & drop efekt koji želite između dva videa u storyboard.

Automatski podijelite vaše aktivnosti sa YouTube-u na MySpace-u (dijeljenje na Facebooku, Twitteru, Buzzu, Readeru i Orkut već je otprije moguće). Postavke za dijeljenje možete složiti klikom na ovaj link, ili idete na 'Postavke račun' -> 'Dijeljenje aktivnosti'.

Top liste usluga mogu se filtrirati po katogrijama - glazba, igre, komedija, ljudi i blogovi, itd. u odnosu na popularnost i vrijeme objave videa. Može se pregledavati do 20 rezultata po stranici.

Novi badgevi kod pretraživanja omogućuju vam da filtrirate sadržaj s recimo HD videom ili već postojećim 'New', 'Channel' i 'Playlist' badgevima. '+' oznaka na videu od sada ima više mogućnosti, pa tako možete dodati video u neku od vaših playlista ili kreirati novu listu. Nekadašnji 'Snimi' gumb zamijenjen je novim 'Dodaj na' gumbom, no funkcija ostaje ista.

Svaki dan nešto novo, prvo Twitter sa novim dizajnom, Facebook svaki dan uvodi novosti, sad YouTube s novim lakšim načinom izrade videa i filtriranja sadržaja, izgleda kako se ništa ne prepušta slučaju. Što mislite o novom YouTube-u? Jeste probali Partner Program? Želite li zaraditi na svojem videu?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju