Novo izdanje Web3 Tales konferencije razotkriva tajne decentraliziranih financija

Program konferencije fokusiran je na teme web3 plaćanja, CBDC (centralno bankarske digitalne valute), stakinga, walleta (virtualnih novčanika), cryptoeconomics, stablecoinsa te DEX (decentraliziranih mjenjačnica).

Martina Čizmić | 25.04.2024. / 08:57

Članice udruge Alice in Blockchains (Foto: Alice in Blockchains)

Nakon što su prošle godine, prvim izdanjem Web3 Tales konferencije oduševile hrvatsku, ali i inozemnu javnost i privukle veliku pozornost, članice neprofitne udruge za fintech, kriptovalute i blockchain, Alice in Blockchains, to će ponoviti i ove godine. 

Tako će se drugo izdanje Web3 Tales konferenciji održati 1. listopada 2024. u Zagrebu, a naziv ovogodišnjeg događanja DeFi DeTangled savršeno odražava duh konferencije i otkriva temu - razotkrivanje tajni decentraliziranih financija.

Kako ističu, decentralizirane financije (DeFi) bazirane na web3 tehnologijama, donose mnoge prednosti u odnosu na načinetradicionalnih ulaganja a opet obuhvaćaju niz usluga koje nalazimo u tradicionalnom financijskom svijetu poput pozajmica, investiranja, štednje, dok s druge strane nude i nove usluge, povezane s kriptovalutama i derivatima, tokenizaciju digitalne imovine i slično, i sve to na decentraliziran način - bez posrednika.

Zatvaranje konferencije Web3 Tales Web3 može biti velika prilika za sve: Još nije kasno da se uključite u njegov razvoj - nećete biti prvi, ali ni zadnji

Naša konferencija ima za cilj poticanje dubljeg razumijevanja i šireg prihvaćanja blockchain tehnologije te pomicanje granica kroz korištenje inovativnih rješenja. Fokus ovogodišnje konferencije je na financijama jer DeFi nije samo prolazni trend, već će, vjerujemo, predstavljati ključnu ulogu u budućnosti financijskog sektora. Kroz sadržaj konferencije želimo pružiti uvid u značajne transformacije i trendove unutar DeFi svijeta. To uključuje raznolike teme, od specifičnih načina korištenja kriptovaluta poput stakinga do integracije tradicionalnih financijskih praksi s Web3 tehnologijom, kao što je tokenizacija digitalne imovine, što su već učinili vodeći svjetski igrači poput BlackRocka ili Goldman Sachsa, ističe podpredsjednica udruge Alice in Blockchains Belma Gutlić.

Program konferencije fokusiran je na teme web3 plaćanja, CBDC (centralno bankarske digitalne valute), stakinga, walleta (virtualnih novčanika), cryptoeconomics, stablecoinsa te DEX (decentraliziranih mjenjačnica), a sastoji se od dva dijela: teoretskog kroz predavanja i panele te praktičnog kroz radionice, pri čemu će svi sudionici moći pronaći nešto za sebe - bilo da žele tek otkriti DeFi svijet ili ga primjeniti na svoj poslovni i financijski svijet tako unapređujući svoje poslovanje ili osobne financije, a sve uz veliku potporu partnera konferencije Base58, LostHexa, Neuralaba, Size-a, Kanadskog veleposlanstva te brojnih drugih.

Prvi dan konferencije Web3 Tales - 2 Tko stoji iza razvoja web3 u Hrvatskoj? Ako je suditi po konferenciji Web3 Tales - žene

Jedna od stručnjakinja konferencije, ujedno i ovogodišnja keynote govornica je Sanja Kon, potpredsjednica Circle Europe, vodeće svjetske web3 kompanije usredotočene na korištenje stablecoina za plaćanje i e-commerce, autorica knjige “Web3 and Blockchain 4 Women” te članica uprave European Web3 Organization. Sanja ističe važnost DeFi koncepta naglašavajući da DeFi omogućava financijsku inkluziju kroz pristup financijskim uslugama putem interneta, bez ovisnosti o tradicionalnim institucijama.

Decentralizirane financije mogu biti osnažujuće i praktične za žene koje žive u nerazvijenim regijama te se suočavaju s preprekama prilikom pristupa tradicionalnim bankovnim uslugama, pružajući im veću kontrolu nad svojim financijama i ekonomskom neovisnošću. Dodatno, transparentnost i otvorenost DeFi-a mogu pomoći u rješavanju rodne neravnopravnosti u financijskom pristupu i donošenju odluka pružajući jednake mogućnosti za sudjelovanje i ulaganje, smatra Kon. 

Metaverzum ili virtualni svjetovi, ilustracija Znate li što je web3 i hoće li promijeniti način na koji radimo i živimo? Evo što kažu oni koji ga stvaraju

Konferenciju i ove godine s puno truda i ljubavi organizira volonterski tim Alice in Blockchains udruge, a kroz nišnu temu, praktične primjere i simboličnu cijenu želimo doprinijeti zajednici te svima pružiti priliku da dobiju vrijednost, znanje i perspektivu web3 industrije, dodala je Magda Milas, predsjednica udruge.

Više informacija o samoj konferenciji možete pronaći na službenoj stranici konferencije, a karte  je moguće kupiti putem Entrio platforme.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti