Objavljen prvi video jednog od top-modela Androida za sljedeću godinu

Kamere su napravljene u suradnju s Hasselbladom, što bi trebalo garantirati kvalitetu snimljenih fotografija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.12.2022. / 16:01

OnePlus (Foto: Afp)

Na eventu održanom povodom devete godišnjice kompanije, OnePlus je objavio teaser video svog nadolazećeg flagship telefona OnePlus 11. Glasine o ovom uređaju mrežom kruže već neko vrijeme, a kako je riječ samo o teaser videu, nismo saznali neke konkretne detalje o telefonu, no kako je OnePlus u njemu stavio naglasak na kamere, jasno je kako bi najveći adut telefona trebale biti upravo fotografske mogućnosti.

OnePlus 10T OnePlus krenuo Samsungovim stopama: Hoće li ovo postati novi trend među proizvođačima telefona

Video tako otkriva modul u kojem su smještene tri kamere i flash, a unutar njega pojavljuje se i oznaka branda s kojim su surađivali pri razvoju kamera - Hasselblad. Riječ je o dobro poznatom imenu u svijetu fotografije tako da su očekivanja od kamera na ovom telefonu jako velika.

Iako video nije otkrio neke detalje, zahvaljujući prijašnjim glasinama već sada znamo puno toga o ovom telefonu. Dijagonala ekrana iznosit će 6,7 inča uz QHD+ rezoluciju i frekvenciju osvježavanja od 120Hz, a pokretat će ga Snapdragon 8 Gen 2, najjači Qualcommov čip koji očekujemo u većini top-modela Androida koji će se na tržištu pojaviti sljedeće godine. Glasine spominju i bateriju velikog kapaciteta i podrškom za 100W punjenje.

OnePlus Nord Watch OnePlus predstavio cjenovno pristupačni pametni sat Nord Watch

Što se kamera tiče, rezolucija glavnog senzora trebala bi iznositi 50MP, pored nje nalazit će se 48MP ultraširoka kamera te telefoto kamera s dvostrukim zumom. OnePlus 11 na tržištu bi se trebao pojaviti uskoro, kada ćemo i saznati jesu li dosadašnje glasine bile istinite, odnosno trebali bi saznati sve ostale (službene) opcije ovog uređaja.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti